+10° - +25°
Nincs front

Veszprémbe érkezett a meglepő fotókiállítás

Budapest, Pécs és Szombathely után Veszprémbe érkezett a "Psoriasis: A Meztelen Igazság" elnevezésű fotókiállítás. A Magyar Dermatológiai Társulat (MDT) kezdeményezésére, a nemzetközi szinten nagy sikereket elért kiállítás hazai adaptációja révén Magyarország 8 különböző nagyvárosába jutnak el a pikkelysömör (psoriasis) betegségben szenvedő emberek küzdelmes életét bemutató képek. A társulat célja, hogy a kampány révén segítse a betegek könnyebb társadalmi integrációját, valamint reményt és erőt adjon nekik a psoriasis elleni harchoz.

A magyar lakosság megközelítőleg 1,4-2 százalékát érinti a jellemzően vörös, pikkelyesen hámló foltokkal, és az esetek egy részében súlyos ízületi gyulladással is együtt járó psoriasis. A betegeknek a külvilág számára könnyen észrevehető bőrtünetek okozta megkülönböztetéssel minden nap meg kell birkózniuk. Az egészséges emberek tartózkodó, sokszor megvető pillantásai miatt a teljes kirekesztettség érzése is fenyegeti őket.

A kezdeményezés ezért szeretné megragadni a közvélemény figyelmét, és tudatosítani mindenkiben, hogy ez a betegség nem fertőző, így az egészséges embereknek semmi okuk sincs az aggodalomra, nem kell félniük a betegektől. Sajnos sokkal inkább a psoriasisos emberek félnek az egészségesektől, a tartózkodásuktól, így az állandó diszkrimináció érzésétől.

Hasznos címek  A betegség következményeként kialakuló lelki, pszichikai terhek mellett azonban sajnos számos egészségügyi kockázattal is szembe kell nézniük a psoriasissal élőknek. A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata jelentősen megnövekszik a betegség során, így a psoriasisos embereknek minél előbb meg kell találniuk a számukra legmegfelelőbb kezelést, hogy elkerüljék a további szövődmények kifejlődését.

  Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
  Hogy érzi magát?
  Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
  Milyen most a lelkiállapota?
  Letargikus vagyok
  Kissé magam alatt vagyok
  Kiegyensúlyozott vagyok
  Jókedvű vagyok
  Majd kiugrom a bőrömből
  Hogy érzi magát?
  Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
  Hogy érzi most magát fizikailag?
  Teljesen hulla vagyok
  Voltam már jobban is
  Átlagos formában vagyok
  Jól vagyok
  Kirobbanó formában vagyok
  Hogy érzi magát?
  Lelkiállapot
  Fizikai állapot
  Legjobban:
  Legrosszabbul:
  További cikkek
  Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

  Bőrápolási kvíz

  Mit jelent, ha valakinek "vegyes" a bőrtípusa?

  Tippek

  Az érett bőr tisztítására a vizes-olajos emulziók a legjobbak, mert megőrzik a bőr saját, enyhén savas védőköpenyét. Kiválóak az olíva-, jojoba-, szója- vagy mandulaolajos elegyek.