+10° - +25°
Nincs front

Mindennap selymes haj: nem lehetetlen!

Mindannyian szeretjük megsimogatni a párunk haját, elkészíteni a kislányunk copfját, vagy végigfuttatni az ujjunkat a tincseink között - különösen, ha a frizura selymes és ápolt.

Miért válik a haj szárazzá? "A haj nedvességtartalma egyénenként eltérő lehet, 3 és 25 százalék között mozog" - magyarázza dr. Sven Frey, a Beiersdorf Hair Care & Styling Termékfejlesztési Részlegének vezetője. "Van egy vízlepergető réteg a haj lipidjeinek a felületén, ami megakadályozza a vízveszteséget. Sajnos azonban ez a védőréteg az idő előre haladtával legyengül, és a haj veszít nedvességtartalmából. Az olyan külső tényezők, mint a hajfestés, a fésülködés és egyes környezeti tényezők - UV-fény, sós víz, a radiátorok száraz levegője - egyaránt gyorsítják ezt a kiszáradási folyamatot."
Minden NIVEA hajápolóban megtalálható egy olyan speciális formula, mely folyékony keratin és más, többek között természetes összetevők kombinációját tartalmazza. Ez utóbbiakat a hajtípusoknak megfelelően válogatták össze, míg a folyékony keratin a hajszálak kisimításában segít.

A normál és a száraz hajnak egyaránt napi szükséglete az ápolás, mely biztosítja a kellő folyadékszintet. Az új NIVEA HYDRO CARE termékcsalád az olyan természetes kondicionáló összetevőket, mint az aloe vera és a vízililiom-kivonat a folyékony keratinnal egyesíti.A hidratáló hatásáról jól ismert aloe vera olyan módon látja el nedvességgel a hajat, hogy közben nem nehezíti el azt. Az aloe vera természetes folyadékraktárakat tartalmaz, melyek nagy mennyiségű vizet képesek tárolni és elszállítani a hajba. A folyékony keratin kisimítja és ápolja a hajat: a keratin egy fehérje, és a haj egyik fő összetevője. A termékcsaládban az egyik összetevő nem más, mint természetazonos folyékony keratin, mely képes kitölteni azokat a hézagokat, amelyek a haj keratinszerkezetében keletkeztek. Ezáltal segít helyreállítani és selymessé varázsolni a hajat. A sampon vízililiom-kivonattal üde, friss illatot is kölcsönöz a frizurának.
A termékcsalád része a sampon és a balzsam is. Bővebben: www.beiersdorf.hu

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Honnan lehet felismerni a zsíros bőrt?

Tippek

A szem körüli érzékeny, vékony bőrt nem szabad gyötörni, masszírozással nyújtani. A krémet enyhe nyomással, körkörös mozdulatokkal, az ujjbeggyel pontszerűen paskolva vigyük fel.