Méreganyagokat találtak a rúzsokban

Kövessen minket!

Terméktesztelők aggasztó összetevőket találtak a rúzsokban, melyek közül némelyik rákkeltő méreganyagnak bizonyult. Drágább márkák esetében is találtak hiányosságokat.

Rúzst használó hölgyek sminkkészletük vásárlásakor gyakran kerülnek kellemetlen helyzetbe, hogy melyik terméket is válasszák, hiszen ami egy termékleírásban szerepel, az gyakran nem fedi a valóságot: 306 vizsgált rúzs közül ugyanis 121 csupán "elégséges" besorolást ért el, negyvennégyet pedig hiányosnak ítéltek - derül ki a német Öko-Test magazin szerzőinek összegzéséből.

Mostani augusztusi kiadásukban jelentették meg a kereskedelemben elterjedt krémrúzsok pontos összetevőit analizáló jelentést.
A rossz minősítést kapott rúzsok között akadnak méregdrága francia luxusmárkák is. "A drága kozmetikumok gyakran nem érik meg az árukat. Olcsóbb rúzsok, amelyeket akár 2,49 euróért megvehetünk, néha sokkal jobb minősítést érnek el tesztelésük során, mint a drágább, közel 30 euróért értékesített márkák" - meséli a magazin főszerkesztője a beszámolójában.

Az eddig tesztelt sminkeszközök közül sokuk tele volt káros anyaggal. Egyes rúzsokban például sárga színezőanyagot, azaz Tartrazint (E102), tehát szintetikus adalékanyagot találtak, amely viszketési érzetet vagy bőrkiütést okozhat. A termékvizsgálatokat végző labor bizonyos esetekben mérgező Anilint talált, amely rákkeltő hatású - olvasható az Öko-Test magazin cikkében.
Egyes rúzsokban megtalálható a paraffin, bizonyos kőolajszármazékok, vagy akár olyan szintetikus anyagok, mint a szilikon. Ezen anyagok egészségtelen hatásúak, a paraffin akár a nyirokcsomók elváltozásához is vezethet.

A német fogyasztómagazin arra utasítja a gyártókat, hogy szigorúbban tartsák be az ismert kozmetikai előírásokat és tájékoztassák a fogyasztókat az általuk alkalmazott színezékanyagokról.

[Forrás: OrientPress Hírügynökség]
Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Inkontinencia: kinek segít a lézeres műtét?Inkontinencia

Inkontinencia: kinek segít a lézeres műtét? A kezelési módok között akad hatékony, gyors és kíméletes!

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Olvassa el kapcsolódó cikkeinket

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Hol érdemes bőrtesztet végezni új kozmetikum alkalmazása előtt?

Tippek

20-30 perces, néhány fogásból álló arcmasszázs is sokat lendít az arcbőr vérellátásán, frissességén, üdeségén és feszességén. Használjon hozzá tápláló arckrémet.