Meghökkentő eredmények - ingyenesen kezelnek kisgyermekeket gyógyító fénnyel

Ajándékba adott egy 15 millió forintos berendezést az Aprónép Alapítványon keresztül a Szent János Kórház Észak-budai Egyesített Kórházai Bolyai utcai Gyermekszakrendelőjének a Sensolite polarizáltfény-terápiás rendszer feltalálója és kivitelezője: Fenyő Márta és Klein Péter.

A szakrendelőben a többi között allergiás, asztmás, ekcémás, mozgásszervi betegségtől szenvedő gyermekeket kezelnek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy néha még a feltaláló is meglepődik, milyen hatékonyan gyorsítja fel a fényterápia a gyermekek gyógyulását, illetve enyhíti fájdalmukat a szervezet öngyógyító mechanizmusának serkentésével.

Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász elmondta, hogy a kezelés hatására jelentősen javult a súlyosan asztmás gyermekek légzésfunkciója, a szénanátha tünetei gyakran drasztikusan csökkentek, nagyon súlyos, egész testre kiterjedő ekcéma esetén is tapasztaltak javulást, bár itt sokkal több türelemre van szükség, mint más kórképek esetén.
Jó hatású volt serdülőknél menstruációs zavar esetében, általános fertőzések megelőzésére, és mozgásszervi rehabilitációban is sikerrel használták - ismertette az elmúlt pár hónap tapasztalatait a szakember, hiszen a készüléket eddig is használták, csak eddig kölcsönbe kapták.

A fényterápiáért a gyerekektől (szüleiktől) nem kérnek pénzt, az Aprónép Alapítvány biztosítja a kezeléshez

Allergiás szénanátha

Allergiás szénanátha
szükséges személyzetet, a kórház pedig állja a gép működtetéséhez szükséges áram számláját.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál nemsokára elkezdik a teljes testet kezelő fényterápia befogadásának kérelmezését, addig a már befogadott Bioptron-lámpás kezelésként tudja finanszírozni az ellátást a biztosító - épp ezért a kezeléshez beutalóra van szükség.

Egyelőre a hét 6 napján tudják fogadni a gyermekeket. Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász főorvos, az Aprónép Alapítvány kuratóriumának elnöke a HáziPatika.com-nak elmondta, hogy nagyobb óraszámban is tudnának kezelni gyermekeket, ha jelentkeznének olyan egészségügyi végzettségű önkéntesek (például nyugdíjasok), akik térítés nélkül is vállalnák, hogy munkájukkal segítik a kezelésre szoruló betegeket azzal, hogy a gépet felügyelik. Ha önkéntesnek jelentkezne, írhat e-mailt a kira.keky@hazipatika.com címre.

Kéky Kira

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Melyik az a testrészünk, ahol nem alakulhat ki pattanás?

Tippek

A mindennapi bőrápolás legtöbb mozzanatát otthon végezzük, de havonta-kéthavonta érdemes ellátogatni a kozmetikushoz egy-egy tisztító, masszírozó kezelés erejéig.