Meghökkentő eredmények - ingyenesen kezelnek kisgyermekeket gyógyító fénnyel

Ajándékba adott egy 15 millió forintos berendezést az Aprónép Alapítványon keresztül a Szent János Kórház Észak-budai Egyesített Kórházai Bolyai utcai Gyermekszakrendelőjének a Sensolite polarizáltfény-terápiás rendszer feltalálója és kivitelezője: Fenyő Márta és Klein Péter.

A szakrendelőben a többi között allergiás, asztmás, ekcémás, mozgásszervi betegségtől szenvedő gyermekeket kezelnek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy néha még a feltaláló is meglepődik, milyen hatékonyan gyorsítja fel a fényterápia a gyermekek gyógyulását, illetve enyhíti fájdalmukat a szervezet öngyógyító mechanizmusának serkentésével.

Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász elmondta, hogy a kezelés hatására jelentősen javult a súlyosan asztmás gyermekek légzésfunkciója, a szénanátha tünetei gyakran drasztikusan csökkentek, nagyon súlyos, egész testre kiterjedő ekcéma esetén is tapasztaltak javulást, bár itt sokkal több türelemre van szükség, mint más kórképek esetén.
Jó hatású volt serdülőknél menstruációs zavar esetében, általános fertőzések megelőzésére, és mozgásszervi rehabilitációban is sikerrel használták - ismertette az elmúlt pár hónap tapasztalatait a szakember, hiszen a készüléket eddig is használták, csak eddig kölcsönbe kapták.

A fényterápiáért a gyerekektől (szüleiktől) nem kérnek pénzt, az Aprónép Alapítvány biztosítja a kezeléshez

Allergiás szénanátha

Allergiás szénanátha
szükséges személyzetet, a kórház pedig állja a gép működtetéséhez szükséges áram számláját.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál nemsokára elkezdik a teljes testet kezelő fényterápia befogadásának kérelmezését, addig a már befogadott Bioptron-lámpás kezelésként tudja finanszírozni az ellátást a biztosító - épp ezért a kezeléshez beutalóra van szükség.

Egyelőre a hét 6 napján tudják fogadni a gyermekeket. Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász főorvos, az Aprónép Alapítvány kuratóriumának elnöke a HáziPatika.com-nak elmondta, hogy nagyobb óraszámban is tudnának kezelni gyermekeket, ha jelentkeznének olyan egészségügyi végzettségű önkéntesek (például nyugdíjasok), akik térítés nélkül is vállalnák, hogy munkájukkal segítik a kezelésre szoruló betegeket azzal, hogy a gépet felügyelik. Ha önkéntesnek jelentkezne, írhat e-mailt a kira.keky@hazipatika.com címre.

Kéky Kira

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Honnan lehet felismerni a zsíros bőrt?

Tippek

A sport vérkeringést fokozó, jótékony hatása a bőrön is meglátszik. Ha a regenerálódó bőr salakanyagait friss vérkeringés tudja elszállítani, bőrünk valósággal megfiatalodik.