Ingyenes bőrgyógyászati szűrések a Melanoma Napon

Jó tudni!

A 20-30 év közötti nők esetén a melanoma a leggyakoribb elhalálozási ok a betegségek közül!

Mielőtt a bőrét a napnak mutatja meg, mutassa meg bőrgyógyásznak is! - erre figyelmeztetnek szakemberek az Országos Melanoma Nap alkalmából.

Idén május 3-án, hétfőn lehet ingyenes bőrgyógyászati vizsgálatokon részt venni. A La Roche-Posay támogatásával a Magyar Bőrgyógyászati Társulat Onkodermatológiai Szekciója az ország számos helyszínén ingyenes szűrést szervez. A vizsgálatokon kívül a bőrdaganatokkal és a megelőzésben fontos szerepet játszó korszerű fényvédelemmel kapcsolatosban tanácsadást is tartanak a bőrgyógyász szakemberek. A helyszínekről és a részletekről a 06 40 900 600 kék számon vagy a www.melanomanap.hu weboldalon tájékozódhat. Jelentkezzen be idejében, mert tavaly hamar elfogytak az időpontok!

A rosszindulatú bőrdaganatok, köztük a festéksejtekből kiinduló melanoma malignum gyakorisága évente 3 százalékkal növekszik, az elmúlt 20 év során több mint duplájára emelkedett!

Napjainkban élete során átlagosan minden hetvenedik emberben alakul ki melanoma. Életmódunk változása - több napfény, szolárium, stresszes élet - is jelentősen növeli e bőrdaganat rizikóját.

Tudta-e?

A megelőzés legfontosabb eszközei a szigorú fényvédelem, a bőr önvizsgálata és a rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés.


A bőrdaganatok abból a szempontból szerencsésebbek, hogy kialakulásukat szakember nagyon könnyen észreveszi fájdalommentesen, gyorsan. A bőrrák helyes életmóddal, korán kezdett napvédelemmel megelőzhető, korai felismerés esetén pedig jól gyógyítható daganat.

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Mi az urea?

Tippek

A sport vérkeringést fokozó, jótékony hatása a bőrön is meglátszik. Ha a regenerálódó bőr salakanyagait friss vérkeringés tudja elszállítani, bőrünk valósággal megfiatalodik.