Doktorológia Leslie Nielsennel

A Spektrum televízióban bemutatásra kerülő Doktorológia Leslie Nielsen módra című 12 részes sorozat felhőtlen szórakozást ígér. S hogy miért? Nos, erre a sorozat házigazdája a garancia, aki mindig mosolyt csal a nézők arcára, gondoljunk csak a Csupasz pisztoly filmfolyamra vagy a "Drágám, add az életed!" című filmre, melyeket Nielsen neve fémjelez. A Spektrum Televíziónak azonban nem áll szándékában hirtelen átevezni más műfaji vizekre, így Leslie Nielsen is egyfajta "vendégként" szerepel a csatornán, hogy a maga élvezetes stílusában, szórakoztató módon, a széles nagyközönség számára is érthetően kalauzolja el a nézőket az orvosok birodalmában. A sorozat egy-egy része e birodalom egyes szakterületeire vezet el bennünket, így megismerkedhetünk a gasztroenterológia, a bőrgyógyászat, a szemészet, a szívgyógyászat, az ideggyógyászat, a hematológia, a fül-orr-gégészet, a hepatológia, az immunológia, a tüdőgyógyászat, az aneszteziológia, az urológia és nőgyógyászat, valamint a traumatológia rejtelmeivel, és e területek újításaival.
Leslie Nielsen visszatér a szerephez, mely sztárrá tette: doktort alakít. Az Airplane! rajongói tudják, hogy a veterán kanadai színész Robert Hayestől, Lloyd Bridgestől és még Kareem Abdul-Jabbartól is csent el jeleneteket, amikor eljátszotta a különc Dr. Rumarckot az 1980-ban készült sikerfilmben. A színész most ismét sztetoszkópot ragadott a sorozat kedvéért. A Doktorológiában valódi orvosokkal beszélget, hogy a nézők megismerhessék, miképpen telnek ezen szakemberek dolgos mindennapjai. A sorozat minden része humorral fűszerezett, köszönhetően Leslie Nielsennek és sorozatbéli unokaöccsének, Robertnek, akit David Lawrence alakít. Robertnek, a fiatal "orvosjelöltnek", aki még nem tudja, mire szakosodjon, nagybátyja, Leslie Nielsen segít kiigazodni az orvostudomány világában, ám mivel igazából ő sem ért a "doktorológiához", mosolyogtató szituációkba keverednek. Robert rengeteg vizsgálatot kipróbál, s ez rendre vicces helyzetekhez vezet. A nevettetés mellett azonban informatív is a sorozat, hiszen egy csokornyi hasznos ismeretet ad a vizsgálatokkal, a módszerekkel, az újdonságokkal és a betegségekkel kapcsolatban. A Doktorológia tudományos jellegű részeit külön forgatták, majd felvételre kerültek a színészek beszélgetései az orvosokkal. Nielsen és Lawrence saját bevallása szerint sokat tanult a sorozat forgatása alatt. "Egy barátomról kiderült, hogy sugárterápiás és kemoterápiás kezelésre szorul. A műsorból emlékeztem arra, hogy létezik egy új eljárás, amely alapvetően kemoterápiára épül, de nincsenek olyan mellékhatásai, mint a fájdalom és a kopaszodás. Remélem, nem csal az emlékezetem. Csodálatos, milyen fejlődés zajlik az orvostudományban! Annyira lenyűgözött mindez, hogy ha mindent újrakezdhetnék, azt hiszem, orvosnak tanulnék. De ehhez már túl öreg vagyok, s ha már itt tartunk, be kell valljam, hogy szinte már mindenhez túlságosan öreg vagyok" - mondta Leslie Nielsen egy interjúban.
14.15
spektrum
doktorológia
Leslie nielsen módra
Bemutató: december 23.,
vasárnap

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Hol érdemes bőrtesztet végezni új kozmetikum alkalmazása előtt?

Tippek

A természetes tengervízben való fürdőzés csodálatosan puhítja, hidratálja a bőrt. Időnként vegyen tengeri, holttengeri fürdősóval vagy akár konyhasóval elkészített fürdőt.