Doktorológia Leslie Nielsennel

A Spektrum televízióban bemutatásra kerülő Doktorológia Leslie Nielsen módra című 12 részes sorozat felhőtlen szórakozást ígér. S hogy miért? Nos, erre a sorozat házigazdája a garancia, aki mindig mosolyt csal a nézők arcára, gondoljunk csak a Csupasz pisztoly filmfolyamra vagy a "Drágám, add az életed!" című filmre, melyeket Nielsen neve fémjelez. A Spektrum Televíziónak azonban nem áll szándékában hirtelen átevezni más műfaji vizekre, így Leslie Nielsen is egyfajta "vendégként" szerepel a csatornán, hogy a maga élvezetes stílusában, szórakoztató módon, a széles nagyközönség számára is érthetően kalauzolja el a nézőket az orvosok birodalmában. A sorozat egy-egy része e birodalom egyes szakterületeire vezet el bennünket, így megismerkedhetünk a gasztroenterológia, a bőrgyógyászat, a szemészet, a szívgyógyászat, az ideggyógyászat, a hematológia, a fül-orr-gégészet, a hepatológia, az immunológia, a tüdőgyógyászat, az aneszteziológia, az urológia és nőgyógyászat, valamint a traumatológia rejtelmeivel, és e területek újításaival.
Leslie Nielsen visszatér a szerephez, mely sztárrá tette: doktort alakít. Az Airplane! rajongói tudják, hogy a veterán kanadai színész Robert Hayestől, Lloyd Bridgestől és még Kareem Abdul-Jabbartól is csent el jeleneteket, amikor eljátszotta a különc Dr. Rumarckot az 1980-ban készült sikerfilmben. A színész most ismét sztetoszkópot ragadott a sorozat kedvéért. A Doktorológiában valódi orvosokkal beszélget, hogy a nézők megismerhessék, miképpen telnek ezen szakemberek dolgos mindennapjai. A sorozat minden része humorral fűszerezett, köszönhetően Leslie Nielsennek és sorozatbéli unokaöccsének, Robertnek, akit David Lawrence alakít. Robertnek, a fiatal "orvosjelöltnek", aki még nem tudja, mire szakosodjon, nagybátyja, Leslie Nielsen segít kiigazodni az orvostudomány világában, ám mivel igazából ő sem ért a "doktorológiához", mosolyogtató szituációkba keverednek. Robert rengeteg vizsgálatot kipróbál, s ez rendre vicces helyzetekhez vezet. A nevettetés mellett azonban informatív is a sorozat, hiszen egy csokornyi hasznos ismeretet ad a vizsgálatokkal, a módszerekkel, az újdonságokkal és a betegségekkel kapcsolatban. A Doktorológia tudományos jellegű részeit külön forgatták, majd felvételre kerültek a színészek beszélgetései az orvosokkal. Nielsen és Lawrence saját bevallása szerint sokat tanult a sorozat forgatása alatt. "Egy barátomról kiderült, hogy sugárterápiás és kemoterápiás kezelésre szorul. A műsorból emlékeztem arra, hogy létezik egy új eljárás, amely alapvetően kemoterápiára épül, de nincsenek olyan mellékhatásai, mint a fájdalom és a kopaszodás. Remélem, nem csal az emlékezetem. Csodálatos, milyen fejlődés zajlik az orvostudományban! Annyira lenyűgözött mindez, hogy ha mindent újrakezdhetnék, azt hiszem, orvosnak tanulnék. De ehhez már túl öreg vagyok, s ha már itt tartunk, be kell valljam, hogy szinte már mindenhez túlságosan öreg vagyok" - mondta Leslie Nielsen egy interjúban.
14.15
spektrum
doktorológia
Leslie nielsen módra
Bemutató: december 23.,
vasárnap
Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal?Tavasz

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal? Mi változik meg ilyenkor, mi történik a testünkben?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Miért feketék a mitesszerek?

Tippek

A kemény, meszes víz szárítja a bőrt, és eltömi pórusait. Tisztított lágy vizet használjon bőrápolásra. Még jobb, ha tiszta esővizet tud gyűjteni az arctisztításhoz.