Bőrszárazság és bőröregedés ellen: urea és hialuronsav

Bőrszárazság és bőröregedés ellen két aktív hatóanyagot ajánl az Eucerin legújabb termékcsaládja, a "Hyal-Urea Ránctalanító termékek száraz bőrre". Az urea és hialuronsav tartalmú termékek egyesítik az arcápolásban már bizonyítottan eredményes hatóanyagokat.

Az illat- és színezőanyag-mentes Hyal-Urea Ránctalanító arcápolók forradalmasítják a száraz és szélsőségesen száraz bőr ápolását, hiszen elsőként nyújtanak kombinált megoldást a hosszan tartó hidratálás mellett az eredményes bőrfiatalításban is.

Korábban a száraz arcbőr mindennapos ápolása során kompromisszumot kellett kötni: a bőröregedés-gátló készítmények jellemzően az érzékeny és száraz bőrtípusok számára irritáló illat- és színezőanyagokat tartalmaztak, így nem tették lehetővé a száraz arcbőr fiatalítását. A bőrszárazság és bőröregedés egymásra kölcsönösen ható folyamatok: a száraz bőr hajlamos a korai ráncosodásra, majd az első dehidratáció okozta ráncok és a mélyebb barázdák megjelenése után a bőr gyorsabban öregszik. Ugyanakkor a ráncosodás még szárazabb bőrt okoz, és a megfelelő bőrápolás hiányában lehetetlen kikerülni a bőrszárazság és bőröregedés ördögi köréből - olvasható a termék megjelenéséről kiadott közleményben.

Az urea az emberi szervezetben természetesen jelen lévő anyag, amely biztosítja a bőr megfelelő nedvességszintjét. Az egészséges bőr-felhám 2,5 négyzetcentiméteres felülete mintegy 28 mikrogramm ureát tartalmaz, azonban száraz bőrnél ez a koncentráció a felére csökken, pikkelyes és érett bőr, valamint atópiás ekcéma esetén pedig az urea-hiány még tovább fokozódik. Ennek következtében a bőr egyre kevésbé képes felvenni és megtartani a nedvességet, idővel egyre több és több vizet veszít, érdessé, repedezetté válik, és különösen hajlamos lesz a viszketésre, pikkelyesedésre és allergiás reakciókra - mondta Dr. Andrea Schölermann, az Eucerin orvosszakértője.

Vizsgálat

A Hyal-Urea Ránctalanító nappali arckrémmel végzett kéthetes klinikai vizsgálatban résztvevő 39 és 62 év közötti, száraz és szélsőségesen száraz bőrű, valamint atópiás ekcémában és pikkelysömörben szenvedő pácienseknél a bőr állapota 96,6 százalékkal javult. A toleranciatesztek során a tanulmányban résztvevő alanyok 90,6 százaléka nagyon jó, további 9,4 százaléka jó eredménnyel minősítette az arckrémet. A négyhetes, 128 száraz vagy szélsőségesen száraz bőrű nő bevonásával készített hatékonysági vizsgálatának eredményei szerint a nappali arckrém 92 százalékban csökkentette a bőrfeszülést, 92 százalékban biztosított intenzív hidratálást, 80 százalékban láthatóan rugalmasabbá vált a bőr, 77 százalékban az arcszín ragyogóbb lett, és 74 százalékban csökkentek a finom ráncok.


Az ureát tartalmazó termékek közvetlenül a bőr vízmegkötő képességéért felelős szarurétegben hatnak. Kutatások igazolják, hogy az 5-10 százalék ureát tartalmazó krémek hatásosan alkalmazhatók a bőrszárazság minden típusánál, az enyhébb formáktól a nagyon súlyos esetekig is mérhetően növekszik a bőr nedvességtartalma.

Az ureához hasonlóan a hialuronsav is jelen van az egész emberi szervezetben, több mint 50 százaléka közvetlenül az emberi bőr kötőszövetében található. Ezt a zselés anyagot a kötőszövetet alkotó alapsejtek, a fibroblasztok termelik, hogy a kollagén- és elasztinsejtek közötti állományt összekapcsolva és kitöltve rugalmasságot és feszességet biztosítson bőrünknek. Emellett kiváló nedvességmegkötő képességének köszönhetően belülről tölti fel és teszi simává a bőrt. A kor előrehaladtával azonban a hialuronsav mennyisége jelentősen csökken bőrünkben, és megjelennek a mélyebb ráncok, barázdák.
A hialuronsav-tartalmú készítményt szójacsírából nyert növényi kivonattal (szaponinnal) dúsítják. A szaponin bizonyítottan stimulálja a bőr saját hialuronsav-termelését, így a bőr felső rétege megerősödik, a ráncok kisimulnak.

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Melyik az a testrészünk, ahol nem alakulhat ki pattanás?

Tippek

Bőrtisztítás után helyre kell állítani a bőr természetes kémhatását. Használjunk a bőrtípusnak megfelelő, a vezetékes víz pórustömítő lerakódásainak eltávolítására alkalmas arcvizet.