Így jönnek elő a ráncok évről évre (x)

Nem feltétlenül akkor érdemes elkezdeni a ránctalanító krémek használatát, amikor már láthatóak az öregedés első jelei. Ha a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, nagyon sokat tehet a 20 évvel későbbi önmagáért! Ön tudja, hogy egyes életszakaszokban milyen változásokon megy át a bőr, és hogyan segítheti ezeket a folyamatokat?

A bőr öregedése természetes folyamat, melyet nagyrészt olyan tényezők alakítanak, amelyeket nem tudunk befolyásolni. Ilyenek például a genetikai adottságok. 

Az életkor előrehaladtával a bőr rendszereinek működése és az élettani folyamatok lelassulnak, csökken azoknak a "töltőanyagoknak" a mennyisége, amelyek a bőr feszességéért felelősek, így az arcbőr megereszkedik, és az arckontúr elmosódik. Ilyen töltőanyag például a hialuronsav, melynek fő tulajdonsága, hogy nagy mennyiségű vizet képes megkötni és megtartani a kötőszövetekben, ezáltal hozzájárul a bőr természetes rugalmasságának megtartásához. Idővel a hialuronsav termelése azonban lelassul, a bőr szárazabbá válik és elveszíti telt, feszes érzetét.

- hívja fel a figyelmet Kraján Szilvia, az Eucerin márka Medical Managere.

bőrfiatalítás

A húszas évek végén kezdődik

Az általános bőröregedés 25 éves kortól indul, megjelennek az első finom ráncok és barázdák. Ahogy telik az idő, a tápanyagok és az oxigén szállítása kevésbé hatékony.  Az Eucerin Hyaluron-Filler termékcsalád klinikailag tesztelt tagjai rövid és hosszú láncú hialuronsavak kombinációja mellett bioaktív glicin szaponint is tartalmaznak, ez utóbbi olyan anyag, amely bizonyítottan növeli a bőr saját hialuronsav-termelését. Rendszeres használata mellett jelentősen csökkenthető a homlok, száj és orr környéki ráncok kialakulása.

Harminc felett felgyorsul

Többnyire 30 éves kor felett a bőr barrier funkciója fokozottan gyengül, a sejtek anyagcseréje lassulni kezd, a bőr folyadékvesztése fokozódik. Idővel az arc hajlamossá válik a kiszáradásra, sérülései nehezebben gyógyulnak, és mélyebb ráncok kezdenek kialakulni. Az Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift arckrémek feltöltik a mély ráncokat és a lifting hatás eredményeképp visszaadják az arc kontúrvonalait. Hatóanyagaik közül a magnolol a bőr feszességét javító sejtek számát növeli, az oligo-peptidek pedig erősítik a kollagénhálózatot és segítik a kollagén megújulását.

bőrfiatalítás

Az idősödő bőr fokozott figyelmet igényel

A következő évtizedekben a bőr szerkezete fokozatosan megváltozik, visszaesik a hialuronsav, valamint a kollagén termelődése is. Ezek eredménye a dehidratáció és a mély ráncok megjelenése. A bőrtípusnak megfelelő termékekkel végzett alapos tisztítás és a bőr legfőbb problémáira célzottan ható bőrápolók alkalmazása nagymértékben meghatározza azonban a bőr állapotát.

Az Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity termékei táplálják a törékeny és érett bőrt. Tartalmaznak silymarint, egy erőteljes antioxidánst, mely védi a kollagént és az elasztint a lebomlástól, továbbá arctiint, amely felgyorsítja a kollagén megújulását a hámsejtekben.

Korhoz igazodó bőrápolás

A bőr tehát minden életszakaszban változik, így a napi rutinnak követnie kell az idő múlásával együtt változó igényeket. Tisztításra, védelemre, ápolásra mindig a bőrnek megfelelő terméket kell választani, amely segít az egészségét megőrizni, és biztosítja, hogy életkortól függetlenül természetes és szép maradhasson.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Mi az urea?

Tippek

A piros erezettség apró vénák kitágulásából adódik. Az erre hajlamosak óvakodjanak a nagy hőingadozástól, kerüljék a szaunát, szoláriumot, erősen klimatizált helyiségeket.