Az allergia népbetegség - a bőr is ápolást igényel ilyenkor

Az allergén anyagok megsokszorozódása, és ezzel együtt a védekezőképességünk csökkenése miatt az allergiás megbetegedések ugrásszerű növekedése tapasztalható az utóbbi években. Az allergia az immunrendszer túlzott válaszreakciója az allergén anyagokra, amely gyulladást okoz a szervezetben. Az allergia esetén beszélhetünk kontaktallergiáról (ruhaneműkre, kozmetikumokra, fémnemű anyagokra) és ételallergiáról (különböző élelmiszerek összetevőire való érzékenység) is, de allergia alakulhat ki olyan anyagokra is, amelyeket belélegzünk (pollen, állatszőr, poratka).

Bőrünk a legnagyobb szervünk, ezért a szervezetünket érő hatások nagyon gyakran megviselik. Tíz emberből nyolcnak van az allergiához kapcsolódó bőrtünete, és az érintett betegek fele panaszolja, hogy az allergiás reakciók az arcán is megjelennek.

Testünket a bőrünk védi a külső behatásoktól. Az allergén anyagok azonban komoly immunreakciókat okozhatnak, amelyek tünetei a kis piros pontoktól akár a gyulladt bőrig terjedhetnek. A felületi sérülések állandó, folyamatos jelenléte, valamint a viszketési kényszer tovább rombolhatják a bőr természetes védekező rendszerét, ezáltal még sérülékenyebbé téve azt.

Megfelelő kozmetikai készítményekkel az intolerancia és az allergiás reakciót kiváltó okok csökkenthetőek, elkerülhetőek. A bőr számára szükségesek a megfelelően tolerálható, biztonságos kozmetikai készítmények, valamint a tiszta formulájú bőrápolók használata. A tartósítószerektől, illatanyagoktól és egyéb allergizáló anyagoktól mentes készítményekkel sokat tehetünk bőrünk egészségéért, illetve azzal, ha olyan készítményt választunk, amelyet allergiás vagy hiperérzékeny bőrön is teszteltek. Fontos, hogy ezek a készítmények újjáépítsék a bőr védekező képességét, megnyugtassák azt, illetve csökkentsék a kültakaró reaktivitását a külső behatásokkal szemben.

Az allergiás reakciók elkerülése érdekében, valamint a nyugtató hatás eléréséért, a bőr reaktivitásának csökkentéséért a La Roche-Posay ezért megalkotta a Toleriane Ultra nyugtató-védő bőrápolót, mely kifejezetten a hiperérzékeny és az allergiára hajlamos bőrűeknek ajánlott. Összetevői között szerepel a neurosensine nevű hatóanyag, mely az allergiára hajlamos bőrre jellemző mikrogyulladásos folyamatokat gátolja, a kozmetikumban levő termálvíz a viszketést és a gyulladást mérsékli, shea- és glicerintartalma pedig visszaadja a bőr komfortérzetét. Tartósítószer-, paraben-, illatanyag-, alkohol-, színezék- és lanolinmentes.

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaArcfiatalítás

40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaA kollagén és a hyaluronsav természetesen is jelen van a szervezetünkben, ám az idő múlásával egyenes arányosan csökken a mennyisége. És mindez látható is lesz előbb vagy utóbb: megereszkedik, vízhiányossá és ráncossá válik a bőr.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Mi az urea?

Tippek

Az ajkak különösen érzékeny bőrét hidegben ne nyalogassa. Oda kell figyelni a rúzsokra és szájfényekre, mert közülük a viasztartalmúak a bőr víztartalmát elvonva szárítanak.