+18° - +36°
Nincs front

Az allergia népbetegség - a bőr is ápolást igényel ilyenkor

Az allergén anyagok megsokszorozódása, és ezzel együtt a védekezőképességünk csökkenése miatt az allergiás megbetegedések ugrásszerű növekedése tapasztalható az utóbbi években. Az allergia az immunrendszer túlzott válaszreakciója az allergén anyagokra, amely gyulladást okoz a szervezetben. Az allergia esetén beszélhetünk kontaktallergiáról (ruhaneműkre, kozmetikumokra, fémnemű anyagokra) és ételallergiáról (különböző élelmiszerek összetevőire való érzékenység) is, de allergia alakulhat ki olyan anyagokra is, amelyeket belélegzünk (pollen, állatszőr, poratka).

Bőrünk a legnagyobb szervünk, ezért a szervezetünket érő hatások nagyon gyakran megviselik. Tíz emberből nyolcnak van az allergiához kapcsolódó bőrtünete, és az érintett betegek fele panaszolja, hogy az allergiás reakciók az arcán is megjelennek.

Testünket a bőrünk védi a külső behatásoktól. Az allergén anyagok azonban komoly immunreakciókat okozhatnak, amelyek tünetei a kis piros pontoktól akár a gyulladt bőrig terjedhetnek. A felületi sérülések állandó, folyamatos jelenléte, valamint a viszketési kényszer tovább rombolhatják a bőr természetes védekező rendszerét, ezáltal még sérülékenyebbé téve azt.

Megfelelő kozmetikai készítményekkel az intolerancia és az allergiás reakciót kiváltó okok csökkenthetőek, elkerülhetőek. A bőr számára szükségesek a megfelelően tolerálható, biztonságos kozmetikai készítmények, valamint a tiszta formulájú bőrápolók használata. A tartósítószerektől, illatanyagoktól és egyéb allergizáló anyagoktól mentes készítményekkel sokat tehetünk bőrünk egészségéért, illetve azzal, ha olyan készítményt választunk, amelyet allergiás vagy hiperérzékeny bőrön is teszteltek. Fontos, hogy ezek a készítmények újjáépítsék a bőr védekező képességét, megnyugtassák azt, illetve csökkentsék a kültakaró reaktivitását a külső behatásokkal szemben.

Az allergiás reakciók elkerülése érdekében, valamint a nyugtató hatás eléréséért, a bőr reaktivitásának csökkentéséért a La Roche-Posay ezért megalkotta a Toleriane Ultra nyugtató-védő bőrápolót, mely kifejezetten a hiperérzékeny és az allergiára hajlamos bőrűeknek ajánlott. Összetevői között szerepel a neurosensine nevű hatóanyag, mely az allergiára hajlamos bőrre jellemző mikrogyulladásos folyamatokat gátolja, a kozmetikumban levő termálvíz a viszketést és a gyulladást mérsékli, shea- és glicerintartalma pedig visszaadja a bőr komfortérzetét. Tartósítószer-, paraben-, illatanyag-, alkohol-, színezék- és lanolinmentes.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Mit jelent, ha valakinek "vegyes" a bőrtípusa?

Tippek

A piros erezettség apró vénák kitágulásából adódik. Az erre hajlamosak óvakodjanak a nagy hőingadozástól, kerüljék a szaunát, szoláriumot, erősen klimatizált helyiségeket.