A nők veszélyeztetettebbek, mint a férfiak, mivel többet mosogatnak

Kövessen minket!

Az ekcémás megbetegedés a gyerekek közel tíz százalékát, a felnőtt lakosságnak pedig a 30 százalékát érinti. Ennek egyik oka, hogy a háztartásokban egyre erősebb tisztítószereket használunk, de vannak, akiknél velük született örökletes hajlamról beszélünk.
Az ekcéma a bőr megbetegedésének egyik fajtája, ami valójában egy allergiás reakció következménye - magyarázza a Blikk szakértője, dr. Faragó Katalin bőrgyógyász. "A veleszületett, örökletes hajlamnak köszönhetően gyermekkorban is találkozhatunk vele, de a gyerekek általában kinövik ezt a betegséget. A kellemetlen viszketéssel, apró hólyagokkal járó elváltozás teljes mértékben szinte soha nem szüntethető meg, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb kiderítsük, mire vagyunk allergiások. Erre egy allergiateszt során két-három héten belül választ kapunk."
A leggyakoribb allergén anyagok
A háztartási munka miatt a nők között sokkal több az allergiás ekcémában szenvedő, mint a férfiak között. Az egyre erősebb tisztítószerek rendszeres használata során megsérül a bőr védekező-rétege. A mosóporok, a bőrből készült övek, a különféle fémek és ékszerek, gumiszármazékok, hajfestékek szintén hasonló reakciókat válthatnak ki, ezért fontos, hogy tudjuk, mire vagyunk allergiások.
Az ekcéma kezelése
Az ekcémának egyelőre csak tüneti kezelése ismert. A különféle krémek remekül csillapítják a viszketést, megakadályozzák a hámlást, és segítik a bőrt abban, hogy ismét felépítse védekező-rendszerét. A gyógynövény-kivonatos kenőcsökkel nem árt vigyázni, mert vannak, akiknél ez is allergiát vált ki, másoknál viszont kiválóan beválhat.
STOP
Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Olvassa el kapcsolódó cikkeinket

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

A bőr három rétegből áll. Melyek ezek?

Tippek

D-vitaminjának biztosításához nem kell a tűző napra mennie. A lényeg, hogy érje fény. Egy fa árnyékában - igaz lassabban -, de szépen, egyenletesen és veszély nélkül még le is barnulhat.