Kérdés: 19 éves lány vagyok, és még szűz. Egy ideje már párkapcsolatban élek, így lassan elérkezettnek érzem azt, hogy meglegyen az első aktus. Párom már ujjal próbálkozott, de számomra nagyon kellemetlen volt, mert szó ...

Ebben a korban nincs méhsüllyedés! Az önvizsgálat helyett (amivel csak egy súlyos fertőzést fog okozni) mielőbb menjen el igazi orvoshoz, aki tudja az anatómiát és hogy mit kell vizsgálni!

Méhsüllyedés

19 éves lány vagyok, és még szűz. Egy ideje már párkapcsolatban élek, így lassan elérkezettnek érzem azt, hogy meglegyen az első aktus. Párom már ujjal próbálkozott, de számomra nagyon kellemetlen volt, mert szó szerint, elérte a méhszájat és az fájt. Korábbiakban, tampon felhelyezése közben is tapasztaltam, hogy akadályba ütközök, így érthető okokból szorongva gondolok arra, hogy az első aktus során ez milyen problémákat okozhat. Olvastam az interneten a méhsüllyedés fogalmáról, viszont az csak szülés után fordul elő, azonban teljesen ráillik a problémámra. 4-5 cm-re már érezhető a méhnyak. Ez normális?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza méhsüllyedés témában:

Ebben a korban nincs méhsüllyedés! Az önvizsgálat helyett (amivel csak egy súlyos fertőzést fog okozni) mielőbb menjen el igazi orvoshoz, aki tudja az anatómiát és hogy mit kell vizsgálni!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső