Kérdés: 19 éves lány vagyok, és még szűz. Egy ideje már párkapcsolatban élek, így lassan elérkezettnek érzem azt, hogy meglegyen az első aktus. Párom már ujjal próbálkozott, de számomra nagyon kellemetlen volt, mert szó ...

Ebben a korban nincs méhsüllyedés! Az önvizsgálat helyett (amivel csak egy súlyos fertőzést fog okozni) mielőbb menjen el igazi orvoshoz, aki tudja az anatómiát és hogy mit kell vizsgálni!

Méhsüllyedés

19 éves lány vagyok, és még szűz. Egy ideje már párkapcsolatban élek, így lassan elérkezettnek érzem azt, hogy meglegyen az első aktus. Párom már ujjal próbálkozott, de számomra nagyon kellemetlen volt, mert szó szerint, elérte a méhszájat és az fájt. Korábbiakban, tampon felhelyezése közben is tapasztaltam, hogy akadályba ütközök, így érthető okokból szorongva gondolok arra, hogy az első aktus során ez milyen problémákat okozhat. Olvastam az interneten a méhsüllyedés fogalmáról, viszont az csak szülés után fordul elő, azonban teljesen ráillik a problémámra. 4-5 cm-re már érezhető a méhnyak. Ez normális?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza méhsüllyedés témában:

Ebben a korban nincs méhsüllyedés! Az önvizsgálat helyett (amivel csak egy súlyos fertőzést fog okozni) mielőbb menjen el igazi orvoshoz, aki tudja az anatómiát és hogy mit kell vizsgálni!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)