Virtuális szex

Olyan, mintha. De mégsem. Egyre többen kóstolnak bele a virtuális világ új szegletébe, amely kontinenseken át is lehetővé teszi az intim kapcsolatot. De helyettesítheti a számítógép az élő partnert? Lehet jobb is? Káros? Hasznos? Kattintson, megtudja!

AgyMosószex

A fergeteges gyorsaságú computer-világ jóslatai szerint hamarosan hangjelekkel vagy vizuális varázslással is orgazmushoz juthatunk a jövőben. Elképzelhető és gyártható olyan szer(kezet), amellyel az agyhullámokat ingerelve soha nem látott élvezetet élhetünk át. Pár nélkül, férfi nélkül, nő nélkül, ismerkedési macera-, udvarolgatás-, lakáskeresés- és anyóskonfliktusok nélkül, csak úgy, a számítógép előtt ülve. Amit fel lehet találni, azt előbb-utóbb feltaláljuk. Ilyen kreatív és ügyes az Ember. Néha nem értem, hogy ügyes és kreatív emberek miért nem tudják újra feltalálni az egyszerűbb megoldást? Szeretet + szerelem + szex + bizalom + orgazmus = boldogság!!!???

Szex-drogéria

A számítógépen található ezernyi szex-oldalon a legszebb nők és a legdögösebb férfiak figyelhetők. Többdimenziós szex, pornográfia, a vad és agresszív szextől a csoport-szexen át a legrejtettebb fantáziákat bemutató filmekig. A géppel való kapcsolat veszélyes függőséget okozhat felnőttekben és főleg gyerekekben. A felnőtt azért ül a számítógépéhez, mert dolga van, pihenésképpen elkalandozik, nézeget egy kis szexet vagy pornót, arra készülve, hogy hamarosan visszatér a munkájához. Erre készül, de késik a visszatérés. Német és brit felmérések szerint sokan a munkahelyen kalandoznak el, és több ezren veszítik el állásukat a gépies szextől való függőségük miatt.

Lebukhatnak, mert kiderül, mire is használják a cég gépét és munkaidejét.

Lecsökken a munkakedvük, a koncentrációs képességük, a figyelem a játékra terelődik, elég gyorsan függővé válnak. A statisztikák szerint a dolgozók férfiak mellett a dolgozó nők sokasága válik kiszolgáltatottá emiatt.

Veszteség éri azokat is, akiknek nincsen állásuk, munkájuk, otthon játszanak a számítógéppel (állást keresve), majd a szex-oldalakon landolva elfelejtik az eredeti célt.

Házasságok, családok bomlanak fel az eddig ismert okok mellett újabban a virtuális szex miatt, hiszen a féltékenység új formája lépett fel: chat-vonalon ismerkedés, beszélgetés, "szexelés" közben új szerelmek szövődnek, akikkel nehéz versenyezni, hiszen nem is ismerjük a vetélytársat. Maga a virtuális kalandor sem ismeri Őt - vagy Őket -, ez fokozza az izgalmat és fokozza a valódi kapcsolatok veszélyeztetettségét.

Káros a gyerekek számítógép-függősége akkor is, ha csupán a történelemtanuláshoz keresnek újabb információkat. Kimarad a közösségi létből minden gyerek, aki többet tölt a computere mellett, mint focipályán vagy a táncteremben. Érdemes a szülőknek ellenőrizni és szükség esetén letiltani - elzárni, tapintatosan nem hozzáférhetővé tenni - a gyerek által látogatott egyes oldalakat (pedofil szex, agresszív szex, pornó), mert súlyos- akár visszafordíthatatlan szorongást vagy kapcsolati függőséget okoznak. A szülők nincsenek könnyű helyzetben (ők dolgoznak, amíg a gyerek játszadozik a gépen), nem ellenőrizhető, hogy a lakáson kívül kinél, hol, milyen tartalmú oldalakat néz, a szülők kevésbé értenek a géphez, mint a gyerekek, végül nem könnyű eldönteni: hány éves korig avatkozhatunk bele a gyerek szabadidejének eltöltésébe? A szexuális élet önmagában túl intim téma, beszélgetni is nehéz sok családban, mégis ezt ajánlom! Káros az egészséges szexuális élete szempontjából, ha később mindenkit a tökéletes filmszerű vagy bábszerű társhoz mér. A szex, mint drog szerepel a jövőben az életében, nem könnyen tud élő kapcsolatokat építeni, megszokja a gyors és felületes "kötődést", a felszínes viszonyokat. A virtuális kielégüléshez nem kell partner, mégis azt a képet teremti meg, mintha nem lenne egyedül. Más szenvedélybeteghez hasonlóan romlik a bizonyítványa, minden gondolata a géphez és a szex-műsorhoz kapcsolódik, hazudozni kezd, nem tud lekattanni róla. A mértéktelenség a veszély fokmérője.

Játék-szex

Ha napi 1 óránál kevesebbet tölt valaki a szex-oldalakon, de élő kapcsolata van, létező hús-vér emberekkel kommunikál, ellátja a dolgát, önálló életet él, tanul vagy pénzt keres - az ő számára a virtuális szex megmarad a játék fokán. Ha ezek az oldalak nem tartalmaznak szexuálisan beteges, perverz jeleneteket, csupán a kíváncsiságot elégítik ki (és a testi kielégülést meghagyják a hazaérkező társnak), belefér a játékos kalandozásba.

Nespartner-szex

A nescafé és a nestea éppen olyan jó lehet, mint a "valódi". Szeretjük, mert könnyű kezelni, gyorsabban lehet vele célba érni. A "Nespartner-szex" ugyanilyen: nem kell vele vitázni, nem kell ígérni és betartani, nem kell felelősséget vállalni, és nem kell megsértődni, ha ő nem tartja be az ígéretet. Nem szükséges a teljes családjával jóban lenni, a használónak nem kell magát elkötelezni, nem kell a saját régebbi kudarcait elmesélni. Előny: nem kell félni a terhességtől, AIDS-től, fertőzésektől! Addig veszi igénybe a virtuális szexet, amíg akarja. Kivétel: ha már nem tudja kontrollálni önmagát, és nem látja, hogy kárára van a függőség. A virtuális szexben (chat-vonalon, telefon-szexben) bárki olyannak hazudhatja magát, amilyen szeretne lenni, és bárkiről elhiszi, amit lát vagy hall, mert ő maga akar becsapva lenni. Végy egy keveréket, öntsd hozzá a saját fantáziádat, és kész a "nesszerelem". A szex-terápiák tapasztalata szerint végzetes függésbe azok kerülnek, akik soha nem engedtek közel magukhoz élő személyt, nem ismerik a kölcsönös bizalom és intimitás élményét, és akik gyerekkorukban sem láttak erre jó példát.

Szex-plusz

A virtuális szex legenyhébb formája, amikor a szerelmespár, szerető-pár, házaspár együtt néznek bizonyos szexfilmeket vagy szexuális tartalmú internetes oldalakat szexuális előjáték céljából. Amikor nem végcél és nem a kielégülés egyik, károsító formáját választják, hanem a szexuális előjáték része a közös élmény. Ilyenkor nem vetődik fel a kérdés, hogy "megcsaltál-e a virtuális szeretőddel?" vagy hogy "miért fontosabb megint a számítógéped, mint én?" Ha két felnőttről beszélünk, megállapodhatnak a szexuális életük virtuális felturbózásában, annak kereteiben és szabályaiban. Ilyenkor nem félnek egymás szórakozásaitól és nem féltékenyek arra, nem kell vetélkedniük a virtuális partnerekkel, és nem kell szégyellniük egymás előtt magukat. Ha képesek közös akarattal színesíteni a szexuális életüket úgy, hogy a virtuális lét nem nő a valódi életük fölé - tegyék ezt.

Végül ne felejtsük el, hogy a számítógépek előtt is sok formában éltünk át virtuális szexet, akár orgazmust is. Nemcsak a fotók és filmek hatására gondolok, hanem az álmokra és a végtelen variációkat termelő szexuális fantáziára is.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció