Szűzhártya-stoppolástól a vaginabotoxig

Gondolt már arra, hogy plasztikáztassa intim testrészeit, vagy esetleg feltöltesse G-pontját? Egyre többen választják ezeket az extrém beavatkozásokat. Mit kínál nekik az intimplasztika?

A divatba jött teljes szőrtelenítés közszemlére teszi legrejtettebb testrészeinket. És egyre többen azért fekszenek kés alá, mert úgy érzik, ha lehull a fehérnemű, nem veszik fel a versenyt a retusált szexfotók idealizált látványával.

- Az elmúlt öt évben megnövekedett igény az intimplasztika iránti sejtésem szerint két okkal magyarázható: az egyik, hogy az okostelefonokkal úgy váltak elérhetővé a pornófilmek, hogy már nem kell a szobába belépő előtti lebukás miatt aggódnunk, így a szemérmesebbek is nyugodtan nézegethetik mások nemi szerveit. Másrészt szintén a pornóiparból elindulva, ahol a láttatás a cél, divat lett a teljes testre kiterjedő szőrtelenítés - mondja dr. Illanitz Elemér, a Budapest Plasztikai Intézet nőgyógyásza. Míg eddig csak a férfiak hasonlítgatták össze méreteiket és formáikat a filmekben vagy az edzőterem zuhanyzójában látott konkurenciáéval, most már a magukat lecsupaszított nők is egy fokkal könnyebben megtehetik ezt.

Külföldön már bevált gyakorlat a hüvelyszűkítés is:metszéseket ejtenek a hüvely falán, és a gyógyuláskor keletkezett hegeknek köszönhetően szűkebb lesz a hüvely. Nem hiszi? Itt elolvashatja a részleteket is! Korábban csak a túl gyors lefolyású szülések sérülései vagy fájdalmas együttlét miatt keresték fel a nők a plasztikai sebészetek nőgyógyászait, ma már azonban ezeknek a műtéteknek a száma elenyésző a pusztán valamiféle esztétikai okra hivatkozva kért beavatkozások mennyisége mellett.

- A leggyakoribb kérés a kisajak-kisebbítés és a szeméremdomb feltöltés; az előbbire a húszas-harmincas nők jelentkeznek, akik állításuk szerint már régóta nem szeretik a nemi szervük kinézetét, és mivel mostanában lehet olvasni arról, hogy ilyen műtét létezik, hát most jelentkeznek. Persze nem létezik semmilyen norma, hogy hogyan kell kinézni egy kisajaknak, így általában csak annyi a kérés, hogy kisebb vagy szimmetrikus legyen az eredmény: ezért a műtét annyiból áll, hogy a kisajkak széléből levágnak, és így már nem fognak megjelenni a nagyajkak között.

Mint minden beavatkozásnál, az altatás, elfertőződés kockázatai itt is fennállnak, de ez egy vérbő terület, nincs kitéve feszülésnek, a műtét után néhány nappal már munkába lehet állni, és egy-két héten belül teljes a gyógyulás. Tapasztalatom szerint magukban a nőkben fogalmazódik meg az igény a műtétre, a férfiakban fel sem merül, hogy bármi probléma lenne partnerük kinézetével - árulja el dr. Illanitz.

Olykor olvasni az újságokban olyan indokról, hogy biciklizés vagy lovaglás közben zavaró a nagyobb méretű kisajak, de nehéz elképzelni, hogy egy másfél centis bőrnyúlvány okoz nehézséget, miközben a férfiak ennél jóval nagyobb herezacskóval a nadrágjukban minden nehézség nélkül megküzdenek ezekkel a mozgásformákkal.

A vénuszdomb konzerválása

A szeméremdomb feltöltést a negyvenes korosztály igényli, mert zavarja őket, hogy a szőrzet leborotválása miatt láthatóvá vált, amit az előző generáció ennek hiányában ezen a testrészen még csak észre sem vett: az évek múlása a nagyajkak feszességében is változást okoz, éppúgy, mint a test más részei, megereszkednek, ráncosodnak. Csakhogy míg a jelenség tornával egy darabig időben kitolható a bikiniben szemlére tett részeken, az intim terület állapota nyilvánvalóan nem befolyásolható így; vagyis ha nincs műtét, akkor nem odázható tovább, a páciensnek el kellene fogadnia az öregedés gondolatát.

- A szeméremdomb feltöltést nehezebb is megoldani, mert a töltőanyag szájfeltöltéshez szükséges mennyiségre van beárazva, magas az ára. Ezért saját zsírt szoktunk beinjektálni, ami beépül, de ez már két műtétet jelen. És azt is figyelembe kell venni, hogy zsírleszívást csak ott lehet végezni, ahol a bőr elég rugalmas arra, hogy ne maradjon belőle lógó fölösleg a leszívott területen. Sokan nem tudják - folytatja dr. Illanitz Elemér -, hogy a szexmagazinokban látható képeken a nemi szervek is retusálva vannak, és ezért nem látszik például a fotókon a szemből fotózott hölgyeknél a két nagyajak találkozásának vonala. És vannak olyan páciensek, akik éppen ilyen hatást akarnak elérni: hogy a tükör előtt állva ne látszódjon a vágat. És nehéz megérteniük, hogy ez olyan testi adottság, amit műtéti úton jelentős mértékben nem lehet módosítani.

Az évek múlása a nagyajkak feszességében is változást történik, éppúgy, mint a test más részei, megereszkednek, ráncosodnak

Újdonságok az intimplasztikában

Felújított szűzhártya

Az első nemi aktus során a szűzhártya nem semmisül meg, csak megszakad, amit még nem szült nő esetén könnyedén össze lehet varrni. Ha már szült, akkor bonyolultabb a helyzet, mert a gátmetszés miatt módosul az anatómia, de nem is gyerekes nők szoktak rá igényt tartani, hanem olyan harmincasok, akiktől mint mennyasszonytól várja el egy idegen kultúrából érkezett férfi a szüzességet, és akik a beavatkozással egy új élet lehetőségét remélik megteremteni.

G-pont feltöltés

A G-pont idegi struktúráit eddig még nem tudták tudományosan igazolni, orvosilag nem is azonosítható be az elhelyezkedése. Ennek megfelelően a G-pont feltöltés eredményessége is csak pszichoszomatikus okok miatt lehetséges, és nem függ össze az eljárás vagy az orvos munkájának eredményességével - inkább a kuruzslás kategóriájába sorolandó.

Vaginabotox

A vaginizmus, azaz a hüvely izmainak görcsös állapota miatti fájdalmas közösülés kezelésére használják a vaginabotoxot, amely tudományosan elismert eljárás. Ritkán találkozik vele a plasztikai sebész, mert a páciensek inkább választják a fájdalmat vagy egyáltalán nem is élnek nemi életet, mint hogy orvoshoz forduljanak. A zavar oka általában pszichoszomatikus, ezért a fizikai kezelés mellett, vagy helyett feltétlenül javasolt a lelki tényezők feltárása is. A botox szépészeti felhasználásával ellentétben az eredmények azt mutatják, hogy a hüvely izomzatának ellazítására egy-két kezelés elegendő, a problémák kettő-hat héten belül elmúlnak, és az esetek kilencven százalékában nem is térnek vissza.

Szakértők:

dr. Illanitz Elemér, nőgyógyász

dr. Gacs János, plasztikai sebész

Terjéki-Tóth Nóra, szexuálpszichológus

A cikk teljes terjedelmében a Nők Lapja Egészség december-januári számában olvasható!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.