Szexuális probléma, amit elhallgatnak a férfiak

Vannak olyan férfiak, akik hiába képesek az erekcióra és képesek kiélvezni a szex örömeit, mégsem képesek az orgazmusra. A magömléssel kapcsolatos probléma a felnőtt férfi lakosság mintegy 8 százalékát érinti, állítja Dr. Tobias Köhler illinoisi szakértő - szerinte a jelenség kifejezetten gyakori és mégis, a férfiak mégis szinte alig hallottak róla.

A legrettegettebb probléma a merevedési zavar – a Cleveland Clinic szerint a férfiak 52 százaléka találkozott már ezzel személyesen -, s ennek elterjedtsége miatt sokkal nyugodtabban beszélnek róla vagy keresnek orvosi segítséget. Ezzel szemben az orgazmusképtelenséget még mindig stigmaként kezelik.

A merevedési zavarral kapcsolatban még mindig számtalan mítosz kering a köztudatban, ráadásul az orvosok körében is gyakran előfordul, hogy továbbra is pszichológiai eredetű panaszként tartják számon. A szakembert kérdeztük. Dr. Köhler elmondása szerint a probléma nem az ejakulációval van, hanem az orgazmus elérésével – ez pedig jelentős mentális problémát okozhat a férfiaknak és partnerüknek is. A szakértő adatai szerint az ilyen férfiak öt alkalomból csak egyszer képesek elélvezni.

Akkor beszélünk gátolt orgazmusról, mondja Dr. Köhler, ha az érintett korábban 3-4 percen belül is eljutott a csúcsra, ám erre már 15 perc sem elegendő. Ennek okait számos kutató vizsgálja, de úgy vélik, mentális problémák és bizonyos gyógyszerek is állhatnak ennek hátterében: leggyakrabban az antidepresszánsok tehetnek erről, ugyanis ezek hatására túl sok szerotonin termelődik az agyban – minél több szerotonin van a férfiagyban, annál problémásabb az orgazmus elérése.

Szexuális problémáikat a férfiak sokszor elhallgatják

Ha tehát ezzel orvoshoz fordulunk, az első kérdések egyike lesz, hogy milyen gyógyszereket szedünk, illetve milyen egészségügyi problémáink vannak – ugyanis pajzsmirigy-, vagy cukorbetegség is közrejátszó tényező lehet.

Sokan vélik úgy azonban, hogy a gátolt orgazmusnak pszichológiai oka van, ez lehet depresszió vagy félelem: félelem a nem kívánt terhességtől, az intimitástól vagy mástól. Ilyenkor az orvosok inkább szexuálpszichológushoz vagy – terapeutához küldik az illetőt. Itt érdemes megjegyezni, hogy a gátolt orgazmus akkor is jelentkezhet a férfiaknál, ha gyakran maszturbálnak – és partnerük képtelen ugyanazon ingereket biztosítani számukra.

Forrás: www.dailymail.co.uk

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.