Szexuális probléma, amit elhallgatnak a férfiak

Vannak olyan férfiak, akik hiába képesek az erekcióra és képesek kiélvezni a szex örömeit, mégsem képesek az orgazmusra. A magömléssel kapcsolatos probléma a felnőtt férfi lakosság mintegy 8 százalékát érinti, állítja Dr. Tobias Köhler illinoisi szakértő - szerinte a jelenség kifejezetten gyakori és mégis, a férfiak mégis szinte alig hallottak róla.

A legrettegettebb probléma a merevedési zavar – a Cleveland Clinic szerint a férfiak 52 százaléka találkozott már ezzel személyesen -, s ennek elterjedtsége miatt sokkal nyugodtabban beszélnek róla vagy keresnek orvosi segítséget. Ezzel szemben az orgazmusképtelenséget még mindig stigmaként kezelik.

A merevedési zavarral kapcsolatban még mindig számtalan mítosz kering a köztudatban, ráadásul az orvosok körében is gyakran előfordul, hogy továbbra is pszichológiai eredetű panaszként tartják számon. A szakembert kérdeztük. Dr. Köhler elmondása szerint a probléma nem az ejakulációval van, hanem az orgazmus elérésével – ez pedig jelentős mentális problémát okozhat a férfiaknak és partnerüknek is. A szakértő adatai szerint az ilyen férfiak öt alkalomból csak egyszer képesek elélvezni.

Akkor beszélünk gátolt orgazmusról, mondja Dr. Köhler, ha az érintett korábban 3-4 percen belül is eljutott a csúcsra, ám erre már 15 perc sem elegendő. Ennek okait számos kutató vizsgálja, de úgy vélik, mentális problémák és bizonyos gyógyszerek is állhatnak ennek hátterében: leggyakrabban az antidepresszánsok tehetnek erről, ugyanis ezek hatására túl sok szerotonin termelődik az agyban – minél több szerotonin van a férfiagyban, annál problémásabb az orgazmus elérése.

Szexuális problémáikat a férfiak sokszor elhallgatják

Ha tehát ezzel orvoshoz fordulunk, az első kérdések egyike lesz, hogy milyen gyógyszereket szedünk, illetve milyen egészségügyi problémáink vannak – ugyanis pajzsmirigy-, vagy cukorbetegség is közrejátszó tényező lehet.

Sokan vélik úgy azonban, hogy a gátolt orgazmusnak pszichológiai oka van, ez lehet depresszió vagy félelem: félelem a nem kívánt terhességtől, az intimitástól vagy mástól. Ilyenkor az orvosok inkább szexuálpszichológushoz vagy – terapeutához küldik az illetőt. Itt érdemes megjegyezni, hogy a gátolt orgazmus akkor is jelentkezhet a férfiaknál, ha gyakran maszturbálnak – és partnerük képtelen ugyanazon ingereket biztosítani számukra.

Forrás: www.dailymail.co.uk

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.