Szexmítoszok: nem a cipőméret számít

Sajnos a nőknek nem segít, ha a férfiak legnagyobb titkát a cipőméretükből találják ki. Néhány szexmítoszt most kénytelenek vagyunk eloszlatni.

Mítoszok újra és újra felbukkannak a szexszel kapcsolatban. Interneten, pletykákban, de akár a tévében is számos megbízható és hiteltelen információ olvasható, hallható. Hogy mi igaz, és mi hamis, abban a Daily Mail próbálta eligazítani olvasóit.

Kicsi/nagy cipő = kicsi/nagy férfiasság

Sokan például azt gondolják, hogy a cipőméret összefügg a férfiak péniszének méretével. Bár létezik egy úgynevezett Hox gén, amely az ujjak és a lábujjak fejlődésében, valamint a pénisz és a klitorisz növekedésében is szerepet játszik, de a valóságban nincs rá megfelelő bizonyíték, hogy ezek tényleg össze is függenek egymással.

Egyáltalán nem könnyű egy nőt kielégíteni, ha nem árulja el, mi okoz neki igazán örömet. Mindenesetre rengeteg mítosz akad a női orgazmusról, korábbi cikkünkben ezeket próbáltuk most eloszlatni.

Egy 63 férfira kiterjedő kanadai vizsgálat csak nagyon gyenge összefüggést (korrelációt) mutatott ki ez ügyben. A magasság és a pénisz hosszúsága között sem túl erős a kapcsolat. Ám e kutatás során nem is mérték meg a férfiak lábát, "önbevalláson" alapult a méret regisztrálása. Egy szélesebb bázison végzett felmérés során viszont, amikor 104 férfi láb- és péniszméretét valóban megmérték, semmiféle korrelációt nem mutattak ki. Mindezek után a Daily Mail arra figyelmeztet: ha a férfiak cipőjét nézik a nők, inkább arról szerezhetnek információt, hogy milyen ízlése van a lábbeli viselőjének.

A cipőméretből valójában nem lehet a pénisz méretére következtetni
A cipőméretből valójában nem lehet a pénisz méretére következtetni. Fotó: iStock

A szexuális élet csúcsa

Közismert hiedelem, hogy a férfiak 18, a nők 28 éves korukban érnek a csúcsra, ami a szexet illeti. De mit jelent ez a valóságban? A hormonok világában ugyanis ez tényleg így van. A férfiak tesztoszteronszintje tényleg 18 éves korukban a legmagasabb, a nőknél pedig húszas éveik közepén a legnagyobb az ösztrogénszint .

Minthogy az alacsonyabb hormonszintet általában alacsonyabb szexuális vággyal társítják, sokan azt gondolják, hogy az ellenkezője is igaz ennek. Vagyis hogy minél magasabb a hormonszint, annál nagyobb a vágy. Ám a valóság kissé más. Az egyedülálló férfiak 30-as éveikben szeretkeznek a legtöbbször (hetente négyszer vagy többször), a kapcsolatban élők pedig a negyvenes éveikben teszik ezt a leggyakrabban.

A szingli nők és a kapcsolatban élő nők esetében ez a húszas évek végére tehető. Vagyis a valóságban a férfiak inkább lemaradnak (időben) a nőktől, hiába igaz a hormonszintre vonatkozó állítás. Tehát nem a kor, és a biológia az egyetlen tényező, ami a férfiak és a nők "csúcsra jutását" befolyásolja, már ami a szex gyakoriságát illeti az életükben.

A szex fogyaszt

Hihetően hangzik, hogy lefogyhatunk szex közben. Ám a brit lap szerint egy átlagos szeretkezés öt percig tart , ezért - ha csak nem ennél jóval hosszabb ideig vagy nagyon sűrűn szeretkezik valaki - akkor kicsi az esélye, hogy így szabaduljon meg a pluszkilóitól. A nemi élet egyébként a testmozgás mérsékelt formája, ezért nem ez a legjobb módszer a fogyásra.

A férfiak hét másodpercenként gondolnak a szexre

Ez sem igaz, mert akkor sok ezerszer kellene erre gondolniuk. Eközben szinte még levegőt sem tudnának venni, nemhogy bármilyen tevékenységet végezni. Ugyanakkor az is igaz, hogy a férfiak többet gondolnak a szexre, mint a nők. Erről 1994-ben közöltek egy tanulmányt. A férfiak több mint a fele naponta vagy akár naponta többször is gondol a szexre, a nőknél ez az arány viszont csak 19 százalék.

A férfiaknak csak 4 százaléka mondta azt, hogy a szexre havonta egynél is kevesebbszer gondolt, míg a nőknél 14 százalékos ez az arány. Ám az is kiderült a kutatásból, hogy a férfiak majdnem fele nem gondol mindennap a szexre, ami tehát nagyon távol áll a közhiedelemtől.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.