Szabadítsd fel a szexualitásod!

Mozgás. Lüktetés. Vibrálás. Sóhajok. Kiáltás. Csend. Érzéki csend. Érintések, megnyílások és visszahúzódások. Odaadás és befogadás. Lámpák. Gyertyák. Dübörgő és lágyan hullámzó zene. Hat nő és két férfi. Tantratánc.

Érintsd meg magad! - Minden testrészedet, sorban, figyelemmel! Nem érdekel, hogyan teszed, nem érdekel, milyen testrészeddel kezdesz, de érintsd meg magad mindenhol, mert utána más fog megérinteni téged, és tudnod, érezned kell, mi a különbség a kettő között - adja ki az utasítást Makray Orsolya a félhomályban, és bekapcsolja a zenét. Vibráló, magával ragadó, lélekbemarkoló hangok lüktetnek a helyiségben. Nyolcan fekszenek a padlón, mindenkinek csukva van a szeme, csak a vezető, Orsolya áll. Figyel, de nem leskelődik. Nincsenek érzelmek az arcán, nem ítél, egyszerűen csak figyel.

Van, aki simogat, van, aki csak ráteszi a kezét valamelyik testrészére, más kissé erőteljesebben, enyhén csipkedve, tapogatva halad végig magán. Az egyik lány puhán öleli magát.

Amikor véget ér a zene, elmondja Orsolya, hogy mit látott. Nem mond neveket, de mindenki magára ismer, mindenki tudja, mikor beszél róla a csoportvezető.

Arra kéri a társaságot, hogy mindenki válasszon párt a következő feladathoz, ahol egymást fogják érinteni. Előbb az egyik, aztán a másik fél lesz a bekötött szemű, a befogadó. Az a szabály, hogy ha valakinek valami nem tetszik, akkor azt ne fogadja el, nyugodtan húzódjon el, jelezze a nemtetszését. Ezt is meg kell, meg lehet tanulni.

A csoportban két férfi van és hat nő, ezért teljesen más az érintés minden párosnál. Visszafogott, puhatolózó, hivatalos, határozott, merev, odaadó, simuló, forró, lágy...

Itt senki nem ismer senkit, bár vannak, akik már máskor is összekerültek egy-egy találkozón egy-egy feladatra. Egy idegent kell tehát irányítani, egy idegentől kell elfogadni az irányítást. Egy idegen embertől kell elfogadni a döntést és az érintést.

Amikor a férfi irányít A nő nem tud ellazulni, nehezen, darabosan mozog párja irányítása alatt, ellenfeszül, pedig szeretne ellazulni. Lépegetnek. A nőnek szokatlan, hogy őt irányítják, mert ő maga is irányító típus, de igyekszik megfelelni az elvárásoknak, igyekszik simulékony és lágy lenni.

Ez a teljes kiszolgáltatottság érzése, hiszen az irányított szeme be van kötve és a kezeit is hátrakötötték. Így sokkal nehezebb megtartani az egyensúlyt, egy idő után megszűnik a térérzékelés. Már nem tudni, a terem melyik részén állnak, hiszen a partner lassan vezeti, forgatja, tereli, mozgatja, hajlítja a másikat. Meg kell tudni nyílni, az izmokat el kell ernyeszteni, hogy a másik mozgathasson, emelhessen.

Bízni kell a másikban, hogy nem él vissza a kiszolgáltatottsággal, hogy vigyáz rá, hogy bekötött szeme helyett lát. A férfi óvatos, gyengéd, és úriemberként viselkedik.

Amikor a nő simogat Csere van, most a férfi szemét kötik be, az ő kezét kötik hátra, a nő vezet.

A fiatal férfi megrezzen, mert partnere rálehel a hátrakötözött, nyitott tenyerére. Nem lát, a csak érez, de magától egy lépést sem tehet. Rá van bízva a partnerére.

Egy nőre, aki most úgy irányítja, úgy mozgatja, ahogy csak akarja. Amivel csak akarja. Érintéssel, simogatással, lehelettel. A térd megroggyan, a test elernyed. A zene lágy, lükető, selymes, akár a nő haja, amivel az irányítandó férfi csuklóját simogatja.

A férfi lassan ellágyul, hagyja magát sodorni. A nő ajkai a nyakához érnek tétovázva megérintik, várják, hogy a férfi elhúzódik-e vagy sem. A férfi nem moccan. A nő ajkai lágyak, forróak. Bár a feladat csak annyi, hogy a befogadó befogadjon, a férfi mégis odahajtja a fejét a nő nyakához és ő maga is megérinti a nő nyakát, ő is csókol. Egymás vállához hajtják a fejüket és lassan ringatóznak. Ha az életben is egy pár lennének, akkor így kezdődhetne egy szerelmeskedés, egyre hevesebbek lennének a mozdulatok, egyre jobban egymásba feledkeznének.

De ez egy tanfolyam. Tantra tánc. A lélek felszabadítása, a test megismerése, a test tudatosságának fokozása.

Amikor egy érzés születik Orsolya veszi át az egyik partner helyét, mert úgy látja, hogy az egyik résztvevőben valami nagy érzelem készülődik. Az egyik fiatal, vékony nő jajgatni, kiabálni kezd. Hangjába félelem és fájdalom vegyül. Az elsötétített teremben rajta kívül három pár rója köreit vagy ringatózik együtt, de mindenki igyekszik kizárni a külső világot.

Amikor vége a zenének, már csak sírást lehet hallani. Este, a tanfolyamot lezáró beszélgetésből derül ki, hogy a nőből kitörtek azok az érzelmek, érzések, amelyek megülték a szívét az utóbbi években. Erre is jó a tánc. Gyógyít.

- Ez egy terápiás módszer, amellyel Németországban találkoztam először. Egy müncheni intézetben fejlesztették ki, ott már jól működik ez, ott már elfogadott a táncterápia. A test mindig kéznél van, mindenki úgy és azon dolgozik, ahogy jólesik. Nincsen az, hogy most neked innen el kell jutnod idáig és te akkor vagy jó. Van, aki egy nap alatt ugrik óriásit, és van, akinek csak kicsit sikerül haladnia, de az is lehet, hogy az a kis lépés is óriási a számára - magyarázza Rónaháti Júlia, koreográfus, tréner.

Az érzéseket, érzelmeket lerajzolni, behatárolni, a testben meghatározni is próbálják a résztvevők. Aztán lassan, odafigyelve, teljes szeretettel és odafordulással masszírozzák egymást. Lábujjtól a fejtetőig. Azt gyakorolják, hogy tudatosan figyeljenek magukra és partnerükre.

Női minőség

A tantra (szanszkrit szó, jelentése szövedék, fonal, lánc) rituális és vallási rendszer (tantrizmus), továbbá annak szent írásai; az ebből létrejött módszer, amely a szexuális energiát a szellemi és a spirituális energiával összeköti. Olyan technika vagy életmód, amely során a szexuális orgazmus a legmagasabb szellemi eksztázissá alakul át. Manapság "trendi" lett a tantra, pedig ezt a filozófiát nem lehet divatként "hordani". Ez a tanfolyam is csak részben tantra, annál néha több is.

- Találd meg magadban és ébreszd fel magadban a benned élően lüktető, tiszta női minőséget! - mondja Makray Orsolya, amikor kérdezem, hogy miről szól a hétvégi kurzus.

- Nem tudsz új dolgokat befogadni, ha nem engedsz el régieket. Ebben segítünk - teszi hozzá.

A Tantra évezredek óta élő tanítás, akár a kámaszutra. Elsődleges célja ezeknek a tanításoknak nem az orgazmus elérése, hanem az érintés és az energiák áramlásának művészete. Hogy megérintsd és átérezd a benned élő vibráló tantrikusság erejét, ahhoz elengedhetetlen, hogy megismerd saját tested gátlásait, tabuit, saját szexualitásod. El kell fogadnod saját merevséged ahhoz, hogy szabaddá válj, szabadon érints, szabadon szeress. Erre jó a Tantra tánc workshop.

Aki részt vesz a kétnapos tréningen, az szembekerül önmagával, vágyaival, gátlásaival, és megtanulja átvezetni mindezt építő, alkotó spontán ihletté. Megélheti, hogy milyen ritmusokon, hullámokon megy keresztül, így megismeri saját energiái áramlását, saját testét.

- Első nap végére leveszitek magatokról az álarcot, a második nap elején összeomlotok, és a második nap végére egy új dolgot kezdtek önmagatokból építeni - magyarázza csoportjának Orsolya. Kinyúlni valamiért és elengedni valamit. Testben és lélekben. Ezt is megtanulják a résztvevők.

A tánc: terápia

- Az emberek nem érnek rá sok mindenre, nem érnek rá önmagukra, nem érnek rá a társukra, a szexualitás is olyan mint az egyik ismert gyógyszerreklám: nincs időnk a szexualitásra - mondja Makray Orsolya.

- Koncentrálj a központodra! Tartsd feszesen, úgy sétálj a térben, hogy feszesen tartod a központod! - magyarázza a vezető, és nagyon ritmikus, szinte transzba vivő zenét tesz be. Aztán arra kéri a csoportot, hogy úgy irányítsák a testüket, hogy csak bizonyos testrészeiket mozgassák. Egy másik gyakorlatban pedig az a feladat, hogy más, egy idegen mozgassa meg az illető testrészeit, a lábszárát, csípőjét, vállát, karját, fejét - ehhez azonban tökéletes lazaságra, és bizalomra van szükség.

Rónaháti Júlia tánc-mozgás tréner szerint egyre nagyobb igény van a táncterápia eszközeire, mert a körülöttünk lévő világ szétzilált, az emberek nem találják a helyüket. Sokan próbálkoznak ezoterikával, pszichoanalízissel, drámapszichológiával.

- A tánc azért jó, mert a saját tested mindig kéznél van, a saját testeden keresztül kerülsz kapcsolatba önmagaddal, a saját belső lényeddel. Ez a legegyszerűbb út, ez bárkinek elérhető. Magyarországon még mindig nem annyira nyitottak az emberek, itt lassan fogadják be a dolgokat, de elkezdődött a táncterápia befogadása, a pszichológusok, pszichoanalitikusok is kezdik elfogadni, hogy ez a módszer működik, a tánc jó. Az egész célja az, hogy az ember fölvegye a kapcsolatot önmagával. A foglalkozásokat egy-egy érzelem köré is lehet építeni. Elő lehet hozni vágyat, de félelmet is. Erre nagyon sok gyakorlat van, ami ilyen "testen keresztüli megéléses" gyakorlat, mindenki odáig tud belemenni egy ilyen gyakorlatba, ameddig ő akar - teszi hozzá Rónaháti Júlia.

- Tedd ökölbe a két kezed, szorítsd a hasadra, és tapsra üvöltesz. Egy-kettő, ahogy a torkodon kifér! - adja ki az utasítást Orsolya, és 8 ember üvölt egyszerre, felszabadultan, gátlások nélkül.

A tréning után, otthon - Ha valaki huzamosabban él ezzel, és foglalkozik ezzel, akkor felszabadítja saját magát. Egy kerek, egész ember lesz, akinek a világban sokkal könnyebb lesz viszonyulnia bármihez. Könnyebben veszi majd a kívülről jövő dolgokat, képes lesz jól reagálni bármilyen helyzetben. Ezzel gyakorlatilag az életét változtatja meg, az életminőségét. Megváltozik a szemlélete, az, ahogy megéli a dolgokat - ígéri a két tréner.

Az emberek 99 százaléka a szexuális energiát az aktus egyetlen másodpercében éli át, pedig ennél jóval többre lenne képes ennek az erőnek a birtokában, csak tudni kellene irányítani a testet.

A tanfolyamon technikákat adnak ahhoz, hogy az ember önmagával és a partnerével gyakorolni tudjon. És ezzel együtt megváltozik a szexuális élete is, hiszen képes lesz elfogadni mást és önmagát is, képes lesz adni magából és beengedni magában képes lesz irányítani és irányítva lenni, képes lesz hallgatni és beszélni. Nem új pózokat tanul a szexhez, hanem arra lesz képes, hogy mozdulatok nélkül is kifejezze a szerelmét.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: