Nehéz a szülés utáni első szex

A nőknek a szülés után újra fel kell építeniük a szexuális életüket. Nem egyszer szorongással és bűntudattal is meg kell küzdeniük - derítette ki egy kutatás.

Újra fel kell építeni a szexuális életet

A legtöbb kismama a szülés utánlegalább hat hétig nem vállalkozik hüvelyi aktusra, és nagyobb szünetet tartanak azok, akik vákuumos szülésen, császármetszésen vagy gátmetszésen estek át.

A nőknek a szülés után újra fel kell építeniük a szexuális életüket, szülés szex szexuális aktivitás szexuális aktus szex szülés után császármetszés gátmetszés
A nőknek a szülés után újra fel kell építeniük a szexuális életüket

Egy korábbi ausztrál kérdőíves kutatás során - amely az anyai egészség kérdéseivel foglalkozó nagyobb vizsgálat része volt - a terhesség elején, majd a szülés után három, hat és 12 hónappal gyűjtöttek adatokat 1507 elsőgyermekes anyától. Az eredményeket a BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology című folyóirat közölte.

Mikortól lehet szexelni a szülés után?

Kiderült, hogy a válaszadók 41 százaléka próbálkozik vaginális szexszel a szülés utáni hatodik héten vagy előtte, a nyolcadik hétre az arányuk 65 százalékra, fél év elteltével pedig 94 százalékra nő. Az is a felmérésből vált világossá, hogy a nemi érdeklődés előbb tér vissza, mint a hüvelyi szex iránti igény: a hatodik hétig a nők fele újrakezdte szexuális életét.

"Jó, ha a párok a szülés előtt tisztában vannak ezekkel a számokkal, mert segítheti őket a szexuális aktivitás szüneteltetése miatti szorongás és bűntudat leküzdésében" - mondta Stephanie Brown, kutatásvezető.

Egy váratlan terhesség minden életkorban felborítja a megszokott rutint, de amikor már inkább kifelé repülnek a fészekből a gyerekek, még nagyobb kihívás eldönteni, hogy bővüljön-e a család. Részletek!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.