Műmelltől a szex is jobb lesz?

Egy szűk körű, előzetes kutatásból az derült ki, hogy az emlőimplantátumot kapott nők állítása szerint a műtét javított a nemi életükön, de csak akkor, ha a bőrük is szép maradt.

Egy brazil kutatás szerint a nők a szexuális fellángolás és a kielégülés jelentős javulását tapasztalták a plasztikai beavatkozást követően. Az is kiderült ugyanakkor, hogy azoknak a nőknek, akiknek a mellimplantátum beültetése után csíkok jelentek meg a bőrén, semmivel sem javult a nemi életük.

"Úgy vélem, a női mell nagyon fontos része a női testnek abban a tekintetben, hogyan érzi magát a nő a nyilvánosság előtt, hogyan állnak rajta a ruhái, és hogyan érzi magát szexuálisan" - nyilatkozta Dr. David Reath, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága (ASPS) közoktatási bizottságának elnöke. "Nagyon gyakori, hogy egy nő a műtét után azt állítja, magabiztosabbnak érzi magát, és a külseje jobban illik a személyiségéhez."

A jobb nemi életről szóló beszámolók hátterében azonban más tényezők is állhatnak, állítja Tomi-Ann Roberts, az Amerikai Pszichológus Társaság a lányok szexualitásával foglalkozó munkacsoportjának tagja. "Amikor nagy erőfeszítést teszünk valamiért, rengeteg pénzt és időt fordítunk rá, hajlamosak vagyunk igazolni ezt az erőfeszítést" - állítja Roberts. "A jó érzésünk az erőfeszítés miatt fokozódik, nem maga a szóban forgó dolog miatt."

A nők a kielégülés jelentős javulását tapasztalták a plasztikai beavatkozást követően

Az ASPS San Diegó-i konferenciáján bemutatott kutatás során a brazil szakemberek 45 olyan nőt vizsgáltak, akik mellimplantátum beültetésre készültek. Dr. Paulo Guimaraes és munkatársai kérdőíveket töltettek ki a résztvevőkkel a műtét előtt a nemi vággyal, a szexuális fellángolással és a nemi kielégüléssel kapcsolatban. A kérdőíveket aztán a beavatkozás után kettő, négy és tizennyolc hónappal megismételték.

Harminchat nő, akiken nem alakultak ki bőrcsíkok a műtét után, a nemi életük általános javulásáról számoltak be, ami négy és tizennyolc hónappal a műtét után is kitartott. Az a kilenc nő viszont, akiken a terhességi csíkokhoz hasonló bőrelváltozás jelentkezett a beavatkozás után, nem számolt be a szexuális élet változásáról. Ilyen csíkok egyébkén akkor alakulnak ki, amikor az implantátum sokkal nagyobb, mint a páciens eredeti emlőjének mérete.

A zsírleszívás a legdivatosabb plasztikai beavatkozás, még a mellnagyobbító műtétek és a szemhéjplasztika népszerűségét, gyakoriságát is meghaladja. A szépészeti beavatkozások közel egyötöde zsírleszívás, 17 százaléka mellplasztika, a szemhéjműtétek pedig 13,5 százalékot tesznek ki. A műtétek nagy száma azonban nem jelenti azt, hogy ez a beavatkozás mindenki számára megoldást jelenthet, aki meg szeretne szabadulni zsírpárnáitól. A zsírleszívást azoknak ajánlják a plasztikai sebészek, akiknek csak a testük bizonyos pontjain van némi makacs, helyi zsírlerakódásuk, amelynek eltávolításával még tökéletesebbé lehet formálni az alakot. Nagyobb súlyfelesleg megszüntetésére azonban nem alkalmas, és túl nagy testfelületen sem végezhető el.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)