Mindenki másképp csinálja: eltérő szexuális szokások

Világunkat a sokszínűség teszi érdekessé, vonzóvá. A különböző népek kulturális szokásai sokszor teljesen eltérnek egymástól, amelyek ágynál és asztalnál is megnyilvánulnak. Az alábbiakban néhány érdekes intim szokásról olvashatunk.

Fájdalmas felnőtté válás

A természeti népeknél szokásos beavatási szertartást iniciálásnak nevezik, amikor a lányt vagy fiút szexuálisan éretté nyilvánítják. Az európai ember számára kegyetlenkedésnek tűnő szertartás sokszor több lépésből áll, hosszabb időn át, népcsoportonként változó rituáléval. Fiúknál gyakori, hogy kiütik a metszőfogát, átfúrják az orrát, körülmetélik, tetoválják, stb. Lányoknál a beavatás a menstruáció megjelenésével kezdődik. Főleg Afrikában figyelhető meg az úgynevezett infibuláció, amikor a csiklócsonkítást hajtanak végre, más népeknél a törzs egyik kijelölt férfi tagja nyilvános szex-mestere lesz a felserdült lánynak. Más népeknél ajándékokkal ünneplik az első menstruációt.

Szerelem a jég hátán

Ha egy vendég érkezik az északi sarkkörre, akkor a jó eszkimó felkínálja élettársát, lányait a férfi kényeztetésére. Az eszkimó lakosság körében ugyanis a házasság, házastársi hűség ismeretlen fogalom. A különös szokás alapja feltehetőleg abban keresendő, hogy az eszkimók vagyona a gyermekáldás, így - különösen, ha a férfi nemzőképtelen - törekednek arra, hogy az asszony minél több gyermeknek adjon életet.

A buddhizmus csendje

Mértékletes életmód, fegyelem, tudás, jótétemény a nyugalom elérésének érdekében. Ezek a buddhista vallás célkitűzései. A szexualitással kapcsolatban külön tanítások nincsenek, mindig az adott kultúrához igazodtak. A nemi vágyat, cselekményeket pedig magánügynek tekintik, nem beszélnek róla, tiszteletben tartják a szexuális másságot.

Gésagolyó

Hogyan lehet két fémgolyóval a csúcsra jutni? Ezt a japánok tudják igazán. Náluk terjedt el ugyanis a japán golyók alkalmazása. Két fémgolyóról van szó, az egyik üres, a másikban egy kisebb ólomgolyóbis csörög. A mutatvány az üressel kezdődik, amelyet egészen a méhszájig csúsztatnak fel, majd jön a másik. Ezután erősen összeszorítják a hüvelyt, és mozogni kezdenek vagy hintaszékben ringatóznak. Ennek hatására a golyók kellemes vibrációs érzést váltanak ki az alhasban, hüvelyben.

A japán kecsesség

Ha szemügyre veszünk egy fiatal, japán nőt ábrázoló porcelánfigurát, akkor egy érzékiséget, titokzatosságot sugárzó szép arcot látunk. Talán nem véletlenül, hiszen már a XVII. századi japán kultúrában is a lányokat arra nevelték, hogy egyetlen céljuk a férj engedelmes szolgálata legyen, és ez a mai napig megmaradt. Vélhetően innen ered az a közhiedelem, hogy az eszményi feleséget a japán nők testesítik meg. Az 1600-as években kezdtek elterjedni a közfürdők, amelyek a nyilvánosházak megnyitása előtt szex-masszázsra is specializálódtak. A kiszolgáló személyzet tagjait egytől egyig a gyengébb nem képviselte. Aztán később a nyilvános-negyedek szolgáltatták a hatvanperces szerelmet. Mivel az 1950-es években az öröm-negyedek felszámolásra kerültek, ezért mára kialakult a prostitúció, jóllehet nem ölt olyan súlyos formákat, mint sok más nyugati államban. Japán szemérme fennmaradt.

A mormon többnejűség

Az Amerikai Egyesült Államokban kegyetlen üldöztetésben volt része a mormon népnek a 19. században, melynek hátterében részben a nyíltan vállalt poligámia (többnejűség) rejlett. A több személlyel kötött házasságot a keresztény egyházak mélységesen ellenezték, Jézus tanításai szerint a monogám családmodell tekinthető ideálisnak. Ennek volt köszönhető, hogy Amerikában a mormonokat sokszor nevetség tárgyává tették, melyről számos korabeli karikatúra ad tanúbizonyságot. 1890-ben a mormon egyház vezetője megszüntette a többnejűséget, ám ennek ellenére egyes mormon szekták követői még ma is gyakorlói a poligámiának.

Ahol a telt idomok aratnak

A mi nyugatiasodott világunkban elég nehezen elképzelhető már, hogy a férfiak szemében ne a légies, karcsú nők legyenek a nyerők, hanem a dundi, dús keblű, telt combú hölgyek. A közép-, észak-afrikai népeknél viszont az igazán szép nőnek mindene nagy, sőt az asszony szinte státuszszimbólum, akárcsak nálunk a gépkocsi. Ha valaki minél teltebb, "derekasabb" nőt birtokol, annál nagyobb társadalmi megítélése. Szamoa szigetén az asszonynak mindenhova követnie kell férjét. Ha mégis külön kell válniuk a férfi bokros teendői miatt, akkor az egyik szigetlakót kéri meg, hogy vigyázzon asszonyára és adjon meg neki mindent testileg is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső