Lopott szex munkaidőben

Fél életünket töltjük el a munkahelyünkön összezárva a kollégáinkkal. Sokakat otthon sem vár senki. Nem csoda hát, hogy a lehetőségeken belül, szeretnénk magunkat - esetleg egymást- jól érezni az irodákban is.

Mély dekoltázs, csábos pillantások

Cégek, vállalatok, különböző szervek munkatársai között nincs különbség abban a tekintetben, hogy a pénzkereseti tevékenység mellett a kellemes dolgokra is szakítanak időt. Néha elég egy mély dekoltázs, csábos pillantások - és máris izzik a levegő. A munkahely mindig is elsődleges színtere volt kapcsolatok szövődésének.

Munkahelyi kapcsolat: jól is végződhet Sokan óva intenek a munkahelyi románcoktól, mert túl sok problémával járhatnak, gyakran kellemetlenül végződnek. Ám számos példa van arra is, amikor előnye is lehet annak, ha a pár tagjai egy helyen dolgoznak.

Lopott szex munkaidőben, szexuális kultúra szexualitás szex munkahelyi szex munkahely
A munkakapcsolat nem csupán a lehetőségek tárháza a társkeresésére

Ez nem is csoda, hiszen napjaink jelentős részét a munkahelyen, vagy a munkával összefüggő különböző helyszíneken - üzleti találkozók, konferenciák, stb. - töltjük. Az utóbbi 10-15 évben jelentősen megváltoztak a kapcsolatteremtés módszerei, motivációi, értékrendjei. A karrierépítés lázas izgalmában ugyanis, tartósabb szerelmi kapcsolatok kialakítására nem nagyon jut idő. Az egészséges ösztönök kielégítésére viszont, elegendőnek látszik egy-egy flört, vagy alkalmi, hosszabb-rövidebb ideig tartó szexuális kapcsolat. Az érettebb korúak, akiknek állandó kapcsolata esetleg már szürkülni látszik, szintén szívesen vetik bele magukat újfajta élményekbe.

Ne áltassuk egymást!

A kapcsolat típusát a nők és a férfiak általában eltérően értelmezik. Az urak 34 százaléka pusztán szexnek minősíti a munkahelyi viszonyt, a nőknek csak 16 százaléka gondolkozik hasonlóan. Szerelmi kapcsolatról a hölgyek 48 százaléka beszél, szemben az erősebb nem képviselőivel, akiknek csak 28 százaléka gondolkodik ugyanígy a viszony jellegéről. A megkérdezettek 82 százaléka szerette volna titokban tartani a munkahelyi viszonyt, ez azonban csak 43 százalékuknak sikerült.

Veszélyes viszonyok

A munkakapcsolat nem csupán a lehetőségek tárháza a társkeresésére, hanem több veszélyes csapdát is rejthet. Nehéz titokban tartani és intézni az ilyen kapcsolatokat. Előbb-utóbb kiderül, ki-kivel van együtt, s milyen az ágyban. Ma már talán nem lesz belőle olyan erkölcsi botrány, mint néhány évtizede, de a túl gyakori partnerváltogatás miatt könnyen rásütik a "szívtipró", vagy a "könnyűvérű" bélyeget az illetőre, s persze ennek híre is elterjed. Így, amikor végre úgy tűnik, hogy az egyik fél valóban komolyan érdeklődik valaki iránt, már nehezebben, vagy egyáltalán nem veszik komolyan.

A munkahelyen belüli, vagy pláne a partner cég munkatársával létrejövő szerelmi kapcsolatokat kevesen tolerálják. Nem is csak erkölcsi okokból, hanem üzleti titkok és érdekek, összejátszás lehetősége miatt. Könnyen az állásába kerülhet valakinek, ha fény derül kapcsolatára. Sokan vallják a "nyitott házasság" elvét, ám csak kevesen gondolják valójában komolyan. A házas partnerrel való kikezdés - legyen az férfi, vagy nő -, komoly bonyodalmakat, esetenként tragédiákat is generálhat. Manapság sokkal gyakoribbak az érdek alapú kapcsolat kialakítások, mindkét nem részéről.

Míg régebben ezt általában csak a hölgyekre sütötték rá, addig ma már egyre több példa akad az "erősebbik" nem képviselői körében is. A karrierért, anyagi előnyökért sokan könnyen levetik korábbi erkölcsi gátlásaikat.

Munkahelyi duhajkodások

A karácsonyi céges bulin, a felszabadultabb céges rendezvényeken, a közös kirándulásokon, sok dolgozó keveredik alkalmi kapcsolatba - vagy csak itt is folytatódik, ami egész évben zajlott. Ilyenkor kevésbé titkolják a felek a már hetek, hónapok óta titkolt vagy nyílt viszonyt. Az évi egyszeri céges buli mértéktelen alkoholfogyasztással jó alkalmat ad megközelíteni azt a személyt, akit egész évben lestünk a monitor mögé bújva. A munkahelyi aktusok legkedveltebb színhelye a tárgyaló, a főnök asztala a munkahelyi parkoló, vagy a lift. A rizikós helyek ellenére keveseket kapnak rajta.

Főnöki döntések

Sok megkérdezett nő állítja, hogy kétszer-háromszor kielégítőbb a szex hatalommal bíró, társadalmilag elismert pozíciókban lévő férfiakkal. Előfordulhat, hogy éppenséggel a főnök szeretne viszonyt kezdeni egy beosztottjával. Ha a közeledés esetleg nem kívánatos, a kiszemelt "áldozat" hosszú és költséges jogi procedúrák elé állíthatja a vezetőt a vélt, vagy valós "zaklatásért".

Másfajta problémát vet fel, ha egy vezető például a titkárnőjét választja szexuális partnerének és a hölgy már nem hajlandó rendesen dolgozni, nem jár be időben, lazán fogja fel a munkát. Másrészt - bár nálunk még nem épült be annyira a jogrendszerbe, mint Amerikában -, ha egy ilyen viszonyra fény derül, az nem csupán a beosztott, hanem a főnök állásába is kerülhet. A beosztottjaik egymás iránt ébredező érzelmeire a munkaadók kétféleképpen reagálnak. Vagy nem veszik tudomásul, remélve, hogy előbb-utóbb vége szakad, vagy drákói előírásokkal megpróbálják elnyomni a spontán jelentkező érzéseket.

Ennek az utóbbinak eredményeként a résztvevők megpróbálják a kapcsolatot - amíg lehet - titokban tartani, ami eltereli a figyelmet, feszültséget szül, végül rontja a munkateljesítményt.

Az olaszok másként gondolják...

Az olaszok minderről nem így gondolkodnak. Szerintük a hivatali szex "növeli termelékenységüket". Egy felmérés szerint 10 olasz közül 4 elismerte, hogy "szerelmi kapcsolatai" alakultak ki munkahelyén, és a megkérdezettek 56 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a munkahelyi érzelmek nagyobb energiát adtak a munkavégzéshez is.

A "Nők és az életminőség" elnevezésű szervezet 50 különböző vállalatnál dolgozó 2500 személyt vont be a felmérésbe. Azok között, akik szexuális kapcsolatot létesítettek munkahelyükön, 10 személy közül 8 azt mondta, hogy "amíg az ügy tartott, kétszer olyan keményen dolgozott, mint általában". Egy 2001-es kutatás az olasz férfiak szexuális életét vizsgálta, melyből kiderült, hogy ebédszünet alatt a leghűtlenebbek. A férfiak szerint a munkahelyi ebédszünet ideje a legalkalmasabb a megcsalásra. Sokan azért kedvelik ezt az időszakot, mert kevésbé éreznek lelkiismeret-furdalást, hiszen nem állandó partnerüktől veszik el az időt, ráadásul pszichésen is jót tesz nekik a tiltott szex.

A horvátok több mint felének is volt már munkahelyi viszonya. A "szerelem és szex a munkahelyen" címet viselő kutatásban csaknem kétezer ember vett részt. 51 százalékuk bevallotta, hogy már volt kapcsolata valamelyik kollégájával. A brit irodai dolgozók csaknem fele vallotta be egy felmérés során, hogy túlontúl közeli kapcsolatba került munkatársával. Igaz, sokan közülük a céges rendezvényeken elfogyasztott alkoholmennyiséggel magyarázzák a kihágásokat.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció