Furcsa ételek a nemi vágy fokozására

Az afrodiziákum szó a szerelem görög istennője, Afrodité nevéből származik, és olyan ételeket és italokat jelöl, amelyek állítólag képesek felkelteni a nemi vágyat. Néhány kultúrában egészen furcsa dolgokat tartanak számon afrodiziákumként.

Egyes ételekről, például a tengeri herkentyűkről, néhány gyümölcsről és a csokoládéról közismert, hogy fokozhatják a nemi vágyat. Néhány nemzet azonban egészen furcsa dolgokat hajlandó kipróbálni afrodiziákumként.

Büdös gyümölcs és erjesztett sajt

Délkelet-Ázsiában például évszázadok óta a durián nevű gyümölcsről tartják úgy, hogy az egyik legjobb vágykeltő. Ennek a gyümölcsnek egyetlen hibája van: igencsak büdös, de olyannyira, hogy egyes helyeken megtiltották, hogy tömegközlekedési eszközökön szállítsák. Ugyanakkor a hívei szerint minél szagosabb, annál hatékonyabb.

kaviára, afrodiziákum, nemi vágy, vágyfokozó élelmiszerek,
Az egyik legismertebb vágyfokozó a kaviár (Fotó: 123rf)

Nem kevésbé szagos, és sokak szerint szintén nem is túlságosan gusztusos afrodiziákum a híres szicíliai sajtkülönlegesség, a casu marzu. Neve lefordítva "rohadt sajtot" jelent, és ez lényegében le is írja, hogy miről van szó. Az erjesztett sajt juhtejből készül, és tele van nyüvekkel, pontosabban nyűlárvákkal: ettől válik a sajt szerkezete szivacsossá.

Őrölt légy és kacsaembrió

A spanyol légy, vagy más néven kőrisbogár porrá őrölve a hagyomány szerint jó hatással van a férfiak szexuális étvágyára. Szépséghibája, hogy a szervezetbe kerülve egy halálosan mérgező anyagot, kantaridint termel. A megfelelően beállított adag állítólag a húgyhólyag környékét irritálja, így fokozza a nemi vágyat, de jobb nem próbálkozni vele, mert túladagolva olyan mellékhatásai lehetnek, mint a vérhas, a heregyulladás vagy a görcsroham. Legsúlyosabb esetben pedig halált is okozhat.

Laoszban, illetve a Fülöp-szigeteken finom csemegének és hatásos afrodiziákumnak tartják a balutot. Ez tulajdonképpen egy kacsatojás, amely egy kacsaembriót is tartalmaz. A hagyomány szerint, ha az embriónak tolla vagy csőre is van, az szerencsét jelent.

Ezek a legjobb libidónövelők Ha úgy érezzük, hogy nemi vágyunk már nem a régi, és ránk férne egy kis élénkítés szexuális téren, akkor ezeket érdemes kipróbálni.

Kínában egyes állatok péniszét is fogyasztják potencianövelőként - az egyik legnépszerűbb az igen borsos összegért beszerezhető tigrispénisz, amelyért gyakran vadásszák ezeket az állatokat. A mandragóragyökeret pedig az ókori egyiptomiak tartották vágyfokozónak, mégpedig azért, mert formája a női nemi szerv alakjára emlékeztet.

Forrás: care2.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.