Feltalálták az önsíkosító óvszert

Amerikai kutatók megoldást találtak arra, hogy miként alkothatnának meg egy használat közben önmagát síkosító gumióvszert. Az új szexkellék hamarosan akár fel is kerülhet a boltok polcaira.

Sokan ódzkodnak a mostani óvszerektől

Mi a teendő, ha észrevesszük, hogy szex közben elszakadt az óvszer? Részletek itt.

Az eszköz különlegességét egy speciális bevonat adja, amely már csekély folyadékkal - például testnedvekkel - érintkezve is azonnal sikamlóssá válik. Ez a bevonat kifejezetten tartós, így a felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy egy-egy hevesebb vagy hosszabb aktus során cserben hagyná őket az óvszer. A Bill és Melinda Gates Alapítvány által támogatott kutatócsapat azt reméli, találmányuk vonzóbbá teszi az egyébként sokak által kevésbé kedvelt kondomhasználatot, ezáltal pedig hozzájárul a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhességek megelőzéséhez.

Az önsíkosító óvszer hosszan tartó együttlétek során sem veszít sikamlósságából
Az önsíkosító óvszer hosszan tartó együttlétek során sem veszít sikamlósságából

Bár az óvszerek kifejezetten hatékony módszert jelentenek a fogamzásgátlásra, illetve a biztonságos szexuális együttlétekre, az emberek egy jelentős része mégsem szívesen használ ilyen eszközöket, mert kényelmetlennek találja azokat. Kellő síkosság hiányában a szex fájdalmassá válhat , az óvszerek pedig elszakadhatnak vagy lecsúszhatnak. A jelenleg forgalomban lévő termékek egy része már előre síkosított formában kapható, a komforthoz azonban ezek sem mindig elegendőek. Persze, a párok maguk is alkalmazhatnak megfelelő csúszást biztosító géleket, csakhogy ez macerás lehet, illetve megzavarhatja az intim hangulatot. A kutatók mindezen problémákra igyekeztek egyszerű megoldást találni.

Csúszós és tartós

Az önsíkosító óvszer képes akár 1000 húzó-toló mozdulatsor erejéig is ellenállni a közösülés jelentette fizikai kihívásoknak anélkül, hogy közben veszítene a síkosságából. A kutatók szerint egy átlagos aktus fele annyi ideig tart csupán, habár előfordulhatnak hosszabb együttlétek, így hasznos lehet, hogy az eszköz ennyire tartós. Ezzel szemben a boltban kapható, vízbázisú síkosítókkal borított óvszerek csúszós jellege nagyjából 600 mozdulat után már elkezdett csökkenni az összehasonlító tesztek során. Egy másik felmérés alkalmával pedig a felkért önkéntesek többsége is magasabb értékelést adott az új kondomra.

"Amikor először kézbe vesszük, némileg nyálkás érzést kelt, ha azonban vízzel vagy természetes testnedvekkel érintkezik, azonnal sikamlóssá válik" - árulta el az önsíkosító óvszerről Mark Grinstaff kutató, a Bostoni Egyetem professzora. Hozzátette, az aktiváláshoz egy kevés folyadék is elegendő. Ami a jövőt illeti, a kutatók szerint további vizsgálatokra lesz szükség annak feltárására, hogy miként teljesít az új eszköz valós körülmények között a hagyományos termékekhez képest. A tervek szerint a jövő év elején kezdődhetnek meg a párok bevonásával zajló klinikai kísérletek. Mindenesetre az egyetem egyik spin-off cége már most azon dolgozik, hogy amint kiadják rá a hatóságok az engedélyt, azonnal megkezdődhessen az óvszer kereskedelmi forgalmazása.

Forrás: bbc.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)