Első orgazmus egy fejmasszázstól

Új könyv jelent meg angol nyelven, amelynek a célja, hogy a mozgáskorlátozott emberek hozzátartozóit és gondozóit felvilágosítsa arról, mennyire fontos a sérült emberek számára is a szexualitás. A The Telegraph az új könyv szerzőjével, Dr. Tuppy Owens-szel beszélgetett.

"Ismerek olyan négyvégtag-bénulásos embert, akinek az első orgazmusát egy hivatásos szexmunkás érte el azzal, hogy masszírozta a fejét" - vágott bele a közepébe Dr. Tuppy Owens, aki nemrég múlt 70 éves, és aki életének nagy részét a szexuális forradalom harcosaként élte le.

Nem ez az egyetlen nem szokványos és kissé arcpirító története: 1972-től 1995-ig publikálta az Egy szexmániás naplója (Sex Maniac's Diary)című munkáját, amely abban a korban alapműnek számított a szexualitás témájában, ráadásul ez volt az első olyan kiadvány, amely szemléltető ábrákat is tartalmazott.

Mítoszok újra és újra felbukkannak a szexszel kapcsolatban. Interneten, pletykákban, de akár a tévében is számos megbízható és hiteltelen információ olvasható, hallható. Hogy mi igaz, és mi hamis, azt megtudhatja a folytatásból . Owens 35 éve küzd a mozgássérült emberek szexuális jogaiért. 1979-ben alapította meg az Outsiders ("kívülállók") nevű klubot, amely randizási lehetőséget biztosított a mozgáskorlátozottak számára. 20 évvel később pedig a TLC Trust lehetővé tette számukra azt, hogy kapcsolatba léphessenek olyan képzett és megbízható szexmunkásokkal, akik tisztában vannak a szexuális igényeikkel.

Owens most megjelent könyve pedig a mozgássérülteket ellátóknak ad információkat a gondozottaik szexuális igényeiről és ezek kielégítési lehetőségeiről. A könyv olyan témákat érint, mint a fizikai korlátok kezelése, az elérhető szexuális szolgáltatások köre online és offline felületen.

A mozgáskorlátozottak szexuális igényeiről írtak könyvet

"A könyv támogatni kívánja a mozgáskorlátozottakat abban, hogy hogyan nyerhetnek nagyobb önbizalmat a szexualitás terén, hogy hogyan randizhatnak, hogyan élvezhetik a párkapcsolatukat, és még számos területen" - mondja a szerző. Az egészet pedig áthatja az a szellem, hogy a szexualitás játéknak és örömnek tekinthető. "Az egész arról szól, hogy pozitívnak kell lenni, és élvezni kell a szexuális együttléteket" - foglalja össze Owens.

A könyv el kívánja oszlatni azt az előítéletet is, amely szerint a mozgássérült emberek aszexuálisak. Sokkal inkább arról van szó, hogy a környezetük, a társadalmi elvárások és a körülményeik hatására kénytelenek megtagadni a szexuális énjüket. (Ezt a problémát dolgozza fel A kezelés - The Sessions című 2012-es, Oscar-díjas mozi is.) Owens szerint a mozgáskorlátozottak szexualitásának elfogadásában és segítésében paradox módon nem lett jobb a helyzet az 1960-as évek óta, sőt, bizonyos értelemben rosszabb lett. Könyve ezt a helyzetet kívánja orvosolni.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: