Egy lépéssel a szex előtt

A Pediatrics szaklapban közölt kutatás szerint a tinédzserek számára a szexuális tartalmú üzenet küldése egy lépés a szex felé.

Míg a korábbi vizsgálatok azt bizonyították, hogy azon tinédzserek, akik szexuális tartalmú SMS-eket kapnak és küldenek, nagyobb eséllyel élnek szexuális életet, mint azon társaik, akiktől ez távol áll, az új vizsgálat arra mutat rá, hogy egyesek életében ezek az üzenetek hamarabb történnek meg, mint maga az aktus.

Jeff Temple, a University of Texas professzorhelyettese és a kutatás vezetője 964 texasi gimnazista szokásait vizsgálta: majdnem 28 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy küldött már magáról meztelen képet mobilon vagy emailben, társaikkal összehasonlítva ők 33 százalékkal nagyobb eséllyel lettek szexuálisan aktívak egy évvel később.

Sajnos a nőknek nem segít, ha a férfiak legnagyobb titkát a cipőméretükből találják ki. Néhány szexmítoszt most kénytelenek vagyunk eloszlatni. Kattintson a folytatásért! Mindez persze nem jelenti azt, hogy a szülőknek el kellene kobozniuk gyermekeik telefonjait, hiszen a szexuális üzenetek küldése (más szóval élve a sexting) csak egy mozzanata a fiatalok szexuális életének. Ha valaki elveszi a telefonjukat, az egy pillanatig sem jelenti azt, hogy megállítaná őket. Ehelyett sokkal többet segítene, ha a szülők inkább a párkapcsolatról és a szexről beszélgetnének gyermekeikkel.

A szexting valójában egy digitális, szóbeli petting

David Finkelhor, a University of New Hampshire gyermekvédelmi központ igazgatója szerint ezen tanulmány sok más kutatással egyetemben túlértékeli ezen jelenség fontosságát. Saját 2011-es felmérése szerint a 10 és 17 közti amerikai gyermekek körülbelül 1 százaléka állította csak azt, hogy hasonló jellegű képet küldött volna el magáról.

Mindezek mellett Finkelhor abban is kételkedik, hogy a szexting jelensége az aktív szexuális élet felé lökné a fiatalokat. "Nagyon sok más faktor is van a tinédzserek életében" - szögezte le. "Azt is kérdezhetnénk, egy autó birtokában nagyobb esélyük lenne a szexre? Vagy ha szobafogságra ítélnénk őket, akkor kisebb esélyük lenne rá?"

Temple mindezzel egyetértett, szerinte nem a szexting a tinédzserek szexuális életének fő pontja, nincs ok-okozati összefüggés és az asszociáció sem mérvadó. Ettől függetlenül - tette hozzá -, ha gyermekünket szextingen kapjuk rajta, az jó apropó, hogy ideje beszélni vele a párkapcsolatokról és a biztonságos szexről . Örvendetes hír azonban, hogy a szexting nem függ össze kockázatosabb szexuális élettel, mint például az óvszer nélküli aktussal.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: