Egy krém, amivel klimax után is lehetséges a szex

A VagiCap névre hallgató készítmény azoknak készült, akik a menopauza miatt hüvelyi szárazságot vagy fájdalmat tapasztalnak szex közben - ez pedig teljesen ellehetetleníti az együttlétet.

Egy új amerikai hormonkezelés az idősebb hölgyek szexuális életén javítana. A könnycsepp alakú, zselés kapszula könnyedén felhelyezhető, enyhíti a helyi tüneteket és az első tesztek szerint a nők kétharmada számolt be kielégítő szexuális élményről.

A menopauzával kapcsolatban általában a hőhullámokat említik először, de többféle elterjedt és kellemetlen tünete is van, amelyeket az ösztrogén hormon hiánya okoz: ilyen a vaginális szárazság vagy a fájdalomérzet is. Dr. Sheryl Kingsberg, a készítmény mögött álló kutatócsoport főnöke szerint Amerikában mintegy 30 millió nő éli meg a klimax mindennapjait, a VagiCap pedig jelentősen javíthatna életükön, már csak azért is, mert az ösztrogénkezelésnek sokkal kevesebb mellékhatása van, mint például a hormoncsere-terápiának.

Angliában a klimax átlagéletkora 51 év, ekkortól kezdve marad el a menzesz és kezd csökkenni a szervezet ösztrogénszintje. Az ezt megtapasztaló nők legalább fele hét évig vagy még tovább érzi a kellemetlen mellékhatásokat.

A menopauzával kapcsolatban általában a hőhullámokat említik először

A készítményt tesztelő, 40 és 75 közötti nők 63 százaléka számolt be arról, hogy két hétnyi kezelés után már tapasztalható és igen pozitív változás állt be életükben: a VagiCapot tesztelő csoport mellett lévő, placebót szedő kontrollcsoport tagjainak csak 48 százaléka számolt be hasonló tapasztalatról.

Dr. Kingsberg elmondta: a menopauza következtében érezhető változások a szexuális együttlétek gyakoriságát és spontaneitását is átszabják a nők életében és az egészségügyi dolgozók esetében is kifejezetten fontos az, hogy a menopauzát megélő nőkkel nyitott, őszinte beszélgetéseket tudjanak folytatni.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)