+15° - +33°
Nincs front

FIGYELMEZTETÉS

18

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

A több szex kevesebb boldogsággal jár?

Az a feltételezés, hogy a szex növeli a boldogságot, újra és újra felbukkan különböző kutatásokban és népszerű ismeretterjesztő írásokban. Egy új tanulmány azonban mindezt cáfolja.

A Carnegie Mellon Egyetem friss tanulmánya cáfolja azt a hagyományos bölcsességet, hogy a több szex mérsékli a boldogságot.
Egy 2013-ban készült vizsgálat megállapította, hogy az emberek tartósan magasabb boldogságszintről számoltak be, ha növelték a szex gyakoriságát. És azok az emberek, akik azt hitték, hogy kevesebb szexben van részük, mint társaiknak, kevésbé érezték magukat boldognak, mint azok, akik azt hitték, hogy több szex jut nekik, mint másoknak.

Boldogság szex nélkül?

Lehet egy szexmentes házasság is boldog? Mitől jó tehát egy házasság? Kattintson!

E tanulmány szerint azok az emberek, akiknek heti egy alkalommal részük volt szexben, 44 százalékkal nagyobb valószínűséggel számoltak be magasabb szintű boldogságról a társaikhoz képest, akiknek nem volt szex az életükben az előző évben. Azok pedig, akik ágyba bújtak heti három alkalommal is, 55 százalékkal nagyobb valószínűséggel számoltak be magasabb szintű boldogságról.

A Carnegie Mellon (CMU) kutatói a vizsgálatukba 128 egészséges házas embert vontak be 36 és 65 éves kor között, hogy kiderítsék, a szexuális frekvencia befolyásolja-e a boldogságot.

A párokat véletlenszerűen osztották be csoportokba. Az egyik csoportban arra kérték őket, hogy duplázzák meg a szexuális együttlét heti gyakoriságát, szemben azzal a csoporttal, amely nem kapott utasítást a szex gyakorlási frekvenciájának megváltoztatására.

A sok szex mégsem tesz boldoggá?

A sok szex mégsem tesz boldoggá?


A párok a kísérlet indulásától fogva online kérdőíveket töltöttek ki, hogy mérni lehessen minden nap az állapotukat jellemző változókat a 3 hónapos kísérleti időszak folyamán. Végül egy exit felmérést is készítettek az összehasonlítások érdekében.

A CMU csapata megállapította, hogy azok a párok, akiket több szexre utasítottak, a boldogság kismértékű csökkenéséről, alacsonyabb szexuális vágyról és a szex csökkenő élvezetéről számoltak be.

Ezek az eredmények azonban nem perdöntőek a kutatók szerint sem. Ha kötelességszerűen kell szexelni, az lehangoló lehet, szemben azzal, amikor ösztönzőek a körülmények. George Loewenstein, a kutatás vezetője úgy véli, hogy a párok többségének kevesebb szexben van része, mint ami jó volna nekik, és a magasabb szexuális frekvencia a legtöbbjüknek előnyös volna .

Forrás: www.medicalnewstoday.com
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)
támogatói tartalom
Stressz

Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)Egy friss felmérés szerint a többség a stresszt a mindennapi élet olyan kikerülhetetlen velejárójának tartja, amely kézben tartható, korlátok közé szorítható.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+28, +33 °C
Minimum:
+15, +20 °C

Hazánkban szombaton délelőtt alig lesz felhő az égen, csapadék nem várható.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag