A tetoválás hihetetlen hatása

Tetovált emberek életmódját, illetve egészségi állapotát vizsgálta egy kutatás, amely arra jutott, hogy esetükben gyakrabban fordul elő alvászavar, mentális probléma, és hajlamosabbak egészségük veszélyeztetésére is.

A tetoválások világszerte egyre népszerűbbek lesznek, különösen a tinédzserek, illetve a fiatal felnőttek körében. A Pew Research Center felmérést végzett az Egyesült Államokban, amelyből kiderült, hogy a 18 és 29 év közöttiek 40 százalékának legalább egy tetoválása van. Ezeknek az embereknek a fele azt mondta, hogy 2-5 tetoválása van, 18 százalékuknak pedig 6 vagy még annál is több. A Rochester Medical Center 2001-ben végzett egy kutatást, amelyből kiderült, hogy a tetovált tinédzserek hajlamosabbak voltak marihuánát szívni, nagy mennyiségű alkoholt fogyasztani, illetve hiányozni az iskolából, mint azok, akiknek nincsen tetoválása.

A tetoválás ilyen veszélyekkel járhat A tetoválás egyre nagyobb divat, így egyre többet csináltatnak a legkülönbözőbb életkorokban. Mielőtt rászánnánk magunkat, hogy tetováltatunk, érdemes tisztában lenni a lehetséges egészségügyi kockázatokkal. Kattintson a részletekért!

A tetovált emberekre ez a jellemző

Egy új kutatás, melynek eredményeit az International Journal of Dermatology nevű szaklapban tették közzé, több mint 2000, az Egyesül Államokban élő ember adatait elemezte. Kifaggatták őket, hogy vannak-e tetoválásaik, hogy diagnosztizáltak-e náluk valamilyen mentális betegséget, illetve hogy vannak/voltak-e alvási problémáik . Megkérdezték tőlük azt is, hogy dohányoznak-e, voltak e büntetve, ültek-e börtönben, illetve, hogy hány szexuális partnerük volt.

A tetovált embereknél gyakrabban fordul elő alvászavar és mentális probléma
A tetovált embereknél gyakrabban fordul elő alvászavar és mentális probléma

Az eredmények azt mutatták, hogy a tetovált felnőttek között több a dohányos, a börtönviselt, és a szexuális partnereik száma is magasabb, gyakrabban diagnosztizálják őket mentális betegségekkel, és az alvászavaros is több volt közöttük.

"Egy korábbi kutatás is talált már összefüggést a tetoválások és az egészségre, illetve testi épséget veszélyeztető cselekedetekre való hajlam között" - nyilatkozta Dr. Karoline Mortensen, a Miami Egyetem professzora. A szakember arról is beszélt, hogy a tetoválási kedv egyre növekszik kortól, szakmától és nemtől függetlenül, és az összefüggések gyakorlatilag mindenkire érvényesek.

Forrás: dailymail.co.uk

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.