7 bűvös tipp, amitől jobb lesz a párkapcsolata

Jó tudni, melyek azok a fontos pontok, amelyeken áll vagy bukik egy minőségi párkapcsolat.

A társas kapcsolatok "életében" nagyon sok múlik azon, hogyan fordulunk párunkhoz, hogyan értjük meg örömét, bánatát, problémáját.

A beszélgetések ereje

A jó kapcsolatok alfája és omegája olyan tartalmas beszélgetésekben rejlik, amelyek állandóan formálják a kapcsolatot - tartják a szakemberek. Ez persze nem az olyan típusú felületes beszélgetéseket jelenti, amelynek témája és célja az, hogy ki vásárol be, ki megy a gyerekért az óvodába vagy az iskolába, ki intézi a mindennapok ügyes-bajos dolgait.

A jó kapcsolatok alfája és omegája a tartalmas beszélgetésekben rejlik, lélektan szerelem szex szexualitás libidó érzelmek pszichológia párkapcsolat
A jó kapcsolatok alfája és omegája a tartalmas beszélgetésekben rejlik

A tartalmas beszélgetéshez idő kell, méghozzá sok idő, hogy ez ember meg tudjon nyílni, őszintén tudjon beszélni a számára fontos dolgokról. A közös, egy asztalnál elköltött vacsora, egy kirándulás, vagy az esti órák meleg hangulata ideális környezetet biztosít az egymás iránti közeledéshez, "megnyíláshoz".

Őszinte beszélgetések során osszuk meg partnerünkkel céljainkat, gondolatainkat, vágyainkat és álmainkat is. Ezek mind meghittebbé teszik kapcsolatunkat, közelebb hoznak társunkhoz.

Nyitott fül a problémákra

Sokan - főleg egy hosszabb ideje fennálló kapcsolatban - hajlamosak arra, hogy könnyűszerrel elsiklanak társuk "egyéni", munkahelyi vagy más jellegű problémái felett. Társunk pedig azért enged magában teret ezeknek a problémáknak, mert érezhetően zavarják lelki nyugalmát, kiegyensúlyozottságát. Szeretné megtalálni a megfelelő megoldást, és kinek mondaná el, ha nem nekünk.

Ezért partnerünk problémáit ne becsüljük le, ne bagatellizáljuk el. Hallgassuk meg, legyünk érdeklődőek, és próbáljunk megértést tanúsítani, valamint megoldásokat, illetve alternatívákat találni számára. Ha partnerünk problémája megoldódik, abból mi is "profitálunk", hiszen felszabadultabbá, könnyedebbé válhat kapcsolatunk, mivel a kellemetlenségek nem keserítik meg a mindennapokat.

Az ígéretek mezején

Jó tudni A csókolózás hozzájárul a potenciális jelöltek felméréséhez, illetve erősíti a kapcsolatot a meglévő partnerrel - olvasson tovább ide kattintva!

A társas kapcsolatok akkor állnak szilárd alapokon, ha elismerjük és tiszteljük a másikat. Ígéreteinket mindig tartsuk meg! Ha megbeszélünk egy találkozót, igyekezzünk pontosak lenne, de ha már előre látjuk, hogy a megbeszélt időpontra képtelenek vagyunk odaérni, akkor azt jelezzük partnerünk felé. Ezek az apró "gesztusok" sokat számítanak a kapcsolat életében, erősítik a bizalmat, és hitelessé tesznek minket. Természetesen a nagyobb fajsúlyú dolgokban is maradjunk mindig szavahihetőek.

Kié legyen a házimunka?

Sok kapcsolatot "elnyom" a mindennapi teendők, házimunkák elvégzésének stressze. A nőkre különösen nagy teher hárul. Nekik nem csak a munkahelyen kell megfelelni, hanem az otthoni környezetben is: legyen tiszta és rendezett a lakás, jusson idő bevásárlásra és főzésre, legyen kész a gyerek leckéje és még kívánatos is maradjon.

Sok kapcsolatot "elnyomnak" a mindennapi teendők, lélektan szerelem szex szexualitás libidó érzelmek pszichológia párkapcsolat
Sok kapcsolatot "elnyomnak" a mindennapi teendők

A jól működő társas kapcsolatokban mindkét fél érzi ennek súlyát, és a házimunkákban történő részvétel felelősségét. Ha társunk válláról bizonyos munkákat leveszünk, biztosan "meghálálja" az élet más terültén.

Problémák márpedig vannak

Olyan pár nincs, nem is volt és nem is lesz, ahol előbb-utóbb nem alakulnak ki nézeteltérések. A problémákat ne söpörjük a szőnyeg alá, de figyeljünk arra, hogyan próbáljuk megoldani őket. Ne reagáljuk túl, ha valami rosszul megy, hisz mindenre van megoldás, és úgy érveljünk, hogy közben ne sértsük vérig a másikat.

Higgadt, nyugodt megbeszéléssel többre jutunk, mintha ajtóstul rontunk a házba. Vigyázzunk arra, hogy veszekedés alkalmával ne tépjünk fel új sebeket, mert az olaj lehet a tűzre.

Ha tisztelettel beszélünk és viselkedünk partnerünkkel, sokkal nagyobb esélye van a mielőbbi kibékülésnek, vagy annak, hogy a dolgok hamarabb visszatérnek a megszokott kerékvágásba.

Az őszinteség tisztelete

Az őszinteséget szinte mindenki sokra becsüli, hiszen olyan viselkedési szokás, amit általában elvárunk azoktól, akikkel emberi kapcsolatba kerülünk. Az őszinteség tehát kulcsfontosságú része egy jól működő kapcsolatnak. Őszinteség nélkül nem működhet jól semmilyen társas kapcsolat. Fontos, hogy társunk érezze őszinteségünkkel, és bizalmunkkal.

"Szexesszencia"

Számos olyan pár létezik, aki szereti egymást, de ennek ellenére szexuális problémákkal küzdenek. Az általános problémák a következő területeken mutatkoznak meg leginkább: szexuális együttlét gyakorisága, a kielégülésre való készség, a szexuális együttlét típusa, a meghittség nélkülözése.

Az évek alatt sokan elvesztik a partnerükkel szembeni szexuális vágyukat, lélektan szerelem szex szexualitás libidó érzelmek pszichológia párkapcsolat
Az évek alatt sokan elvesztik a partnerükkel szembeni szexuális vágyukat

Sokan panaszkodnak arra is, hogy évek alatt elvesztik partnerükkel szembeni kezdeti szexuális vágyukat. A szexuális kapcsolatról történő őszinte beszélgetések ismét felébreszthetik a vágyat, főleg, ha a partnerek tabuk nélkül megosztják egymással, hogy "titokban" mire is vágynak, mi elégítené ki őket leginkább, mit próbáljanak ki, és melyik módszer az, amelyik legnagyobb hatással van rájuk.

Az is csábító hatással lehet a partnerre, ha társa meglepi egy új, izgalmas, dologgal. Lehet ez egy új szeretkezési módszer, amit addig még soha nem próbáltak ki, vagy erotikus tánc, illetve bármi olyasmi, amivel újszerűvé tud válni társa számára.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.