Szabályozzák, hány csomag vécépapírt vehetünk

Egyes hatósági áras termékek mellett további árucikkekre is mennyiségi korlátozást vezetett be egy hazai áruházlánc.

Nemcsak az árstoppal érintett termékekre, hanem a vécépapírra, a papír zsebkendőre és a konzervekre is mennyiségi korlátozást vezetett be a Lidl – számolt be róla a Telex . Olvasói beszámolókra hivatkozva a portál azt írta, négy csomag vécépapírt és egy karton (12 liter) 2,8 százalékos UHT-tejet már nem lehet megvenni egyben. A tej esetében jelenleg 6 liter, a papírtermékek esetében pedig 3 csomag a limit vásárlónként.

vásárlás,  vécépapír, tej, árstop, hatósági ár, mennyiségi korlátozás
A hatósági áras termékek mellett például a vécépapírra is vonatkozik a mennyiségi korlátozás. Fotó: Getty Images

„Áruházainkban jellemzően az árstoppal érintett árucsoportok esetében vezettünk be mennyiségi korlátozást. Vállalatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás folyamatosan biztosított legyen, ugyanakkor az utóbbi hónapokban az tapasztalható, hogy többszörös az érdeklődés az árstoppal érintetett termékek iránt. Bár sok esetben jelentősen nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodunk, a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul” – írta a Telex megkeresésére a Lidl.

Az áruházlánc hozzátette, az ellátási láncban adódó problémák miatt azonban más árucikkekre is mennyiségi korlátozást vezettek be. Az érintett termékek között szerepel a már említett vécépapír, a papír zsebkendő, és néhány konzerv – köztük az őszibarack- és a csemegeuborka-konzerv – is. A döntést azzal indokolták, hogy csak így tudják biztosítani, hogy vásárlóikat folyamatosan ki tudják szolgálni, vagyis ne alakuljon ki tartós hiány egyes árucikkekből.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)