Záporok szakíthatják meg a napsütést (2020.02.17.)

Hétfőn este és kedden napközben is számíthatunk elszórtan záporokra, esőre, de emellett többször kiderül az ég.

Hétfőn általában fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de helyenként alacsony szintű felhőzet is megjelenhet az égen, viszont estétől fokozatosan megvastagszik a felhőtakaró - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében, ami szerint hétfőn napközben még nem valószínű csapadék, ám ez a nap folyamán változni fog.

Mint írják, a déli, délnyugati szél a Dunántúl déli felén időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3, 11 fokra hűl le a levegő.

eső, napsütés
eső, napsütés

Éjjel se hűl 2 fok alá

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a Dél-Alföldön reggelig vékony marad a felhőtakaró. Az éjszaka második felében az északi országrészben szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél a keleti megyék kivételével mindenhol nyugatira, északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

Érdemes esernyőt vinni

Kedd reggelig erősen felhős lesz az ég, majd a délnyugati vidékek kivételével a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként északon elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső