Visszatér a napsütés (2020.03.26.)

A hűvös, borús és csapadékos időjárásnak a hétvégére vége, az előrejelzések szerint melegedésre és sok napsütésre számíthatunk.

A március végén szokatlan, havas és hideg időjárásnak vége, péntektől melegedésre és sok napsütésre számíthatunk - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Csütörtök délelőtt még változatlanul felhős marad az idő, bár a nap már helyenként előbúlyik rövidebb időre. Napközben többórás napsütés várható változó mennyiségű és vastagságú felhőzettel, amely északkelet felé haladva lesz egyre vékonyabb.

A kerti munka is kellemesebb a napsütéses időben. Fotó: Getty Images
A kerti munka is kellemesebb a napsütéses időben. Fotó: Getty Images

Számottevő csapadék már nem valószínű, legfeljebb a nyugati, délnyugati határ mentén fordulhatnak elő kisebb esőzések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 6 és 11, a Dunától keletre 11 és 16 fok között valószínű, de a keleti határ mentén 17, 18 fok sem kizárt. Késő estére többnyire 1 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Ismét kitavaszodik

Péntek délelőtt főleg a nyugati országrészben erősen felhős lesz az ég, majd arrafelé is fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Csapadék ezen a napon sem valószínű, a keleti, északkeleti szelet élénk, elsősorban délnyugaton erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Szombaton és vasárnap több-kevesebb napsütésre lehet számítani fátyol- és gomolyfelhőkkel, a hőmérséklet azonban tovább emelkedik, az ország déli részén elérheti a 20 fokot is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső