Visszatér a jó idő, 30 fok is lehet

Már-már nyárias arcát mutatja a természet az elkövetkező napokban, a héten 30 fok feletti csúcshőmérsékleteket is mérhetünk. Ezzel együtt a meteorológusok szerint ma is szükségünk lehet esernyőre.

Jellemzően napos időben lehet ma részünk, a képződő gomolyfelhőkből pedig főként a déli megyékben alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar - olvasható a Kiderül, a Startlap meteorológiai oldala előrejelzésében. Időnként élénk lesz az északi, északkeleti szél, illetve zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, majd késő estére 13-19 fok közé hűl vissza a levegő.

A héten többnyire szép, napos időre számíthatunk. Fotó: Getty Images
A héten többnyire szép, napos időre számíthatunk. Fotó: Getty Images

Szerdán csak kevés fátyol- és gomolyfelhő takarja majd az eget, így ismét sok napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás is, a hőmérséklet pedig a hajnali 10-15 fokos minimumok után 25-29 fokig melegszik napközben. Hasonló időjárás várható csütörtökön is, bár ezúttal már megélénkül a nyugati, délnyugati szél, sőt, elsősorban az ország északkeleti részén erős lökések is lehetnek. A nappali maximumok 27 és 31 fok között alakulnak.

Ami a hét végét illeti, pénteken egy hidegfront hatására erőteljes gomolyfelhő-képződést jeleznek előre a meteorológusok, és szórványosan záporeső, zivatar is kialakulhat. Sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödik, akár viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. A délutáni órákban északnyugaton 25, délkeleten 32 fok körüli csúcshőmérséklet várható.

Szombaton már ismét sok napsütésre van kilátás. Helyenként még előfordulhat egy-egy zápor, zivatar, valamint több helyen megélénkül, átmenetileg meg is erősödik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hajnali 8-15 fokos minimumok után 22-27 fok között valószínű. Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Kora délután 22-27 fokot olvashatunk majd le a hőmérőkről.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: