Világújdonságot jelentő meteogyógyászati okoseszköz és szolgáltatás (x)

HáziPatika

Az időjárás nagyon sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat. Az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt 2016. április 1-én, az EU-s támogatású GINOP-2.1.7-15-2016-01327 azonosítójú prototípus fejlesztési pályázat keretében, Csongrádon indította el egy forradalmian új meteogyógyászati® terápiás eszköz és szolgáltatás kutatás-fejlesztését.

A kétéves projekt során kifejlesztésre, tesztelésre és gyártás előkészítésre került egy olyan meteogyógyászati® dinamikus fényterápiás szemüveg, ami az egyéni időjárás-érzékenység alapján teszi lehetővé az időjárás eredetű panaszok személyre szóló kezelését. A projekt 2018. március 29-i befejezésével már az új eszközök is a páciensek rendelkezésre állnak a Meteo Klinikán. A projekt 95 177 310,- Ft teljes összegéből 62 710 651,- Ft az EU-s támogatás.

Az ICI Interaktív Zrt két évtizede kutatja a légköri folyamatok emberi szervezetre gyakorolt hatását. Ez alatt budapesti és csongrádi telephelyén is több sikeres kutatás-fejlesztési projektet valósított meg, melyek az időjárás egészségre gyakorolt hatásának eredetét és mibenlétét kutatta, ill. eszközöket, módszereket, országos humánmeteorológia mérőhálózatot és előrejelző rendszert fejlesztett ki az egyéni időjárás-érzékenység vizsgálatára és kezelésére. A magyar populáció 30%-a esetén okoz jelentős életminőség vagy egészség romlást az időjárás.

Ma már hatékony vizsgálati és terápiás eszközök állnak rendelkezésre a Meteo Klinikán. A Meteo Klinika egészségmegőrző program elnyerte a XIX. Innovációs Nagydíj Pályázat kiemelt elismerését. A Zrt vezetésével, Csongrád és Budapest XVIII. Kerület Önkormányzataival háromoldalú együttműködés jött létre a környezeti monitoring program keretében az egészség- és környezettudatosság oktatására.

A jelen "Meteogyógyászati okoseszköz prototípus és szolgáltatás kutatás-fejlesztése és piacra vitele"című pályázati projekt egy olyan új eszköz kifejlesztését tűzte ki célul, amellyel eredményesen kezelhetők a magyar lakosság jelentős részének sok szenvedést okozó időjárás eredetű panaszok, továbbá idősek, betegek számára is legyen bárhol, bármikor, egyszerűen alkalmazható. A MeteoGlass fényterápiás okosszemüveg hordozható, magában is alkalmazható, ill. a személyes terápiás programmal számítógépről vagy mobiltelefonról nyilvános applikációval feltölthető. Emellett jól alkalmazható magatartási és depressziós panaszok kezelésére is.

A szolgáltatás a Meteo Klinikán teljes körűen a páciensek rendelkezésére áll, a rendelésre előzetes bejelentkezés szükséges a (+36-)1-296-0513 telefonszámon. A fényterápiás szemüvegek gyártása a kialakított gyártóbázison több színben és méretben, az igényeknek megfelelően biztosított. További tájékoztatás a meteoklinika.hu oldal Fényterápia aloldalán olvasható, ill. az alábbi videón megtekinthető.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+21, +26 °C
Minimum:
+13, +18 °C

Hazánkban hétfon délelőtt északkeleten hosszabb időre is kisüthet a nap, máshol többnyire sok lesz a felhő.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag