Viharos szél jön (2019.02.11.)

Változatos idővel indul a hét, összességében azonban inkább felhőkre és borult égre számíthatunk az elkövetkező napokban. Ma többfelé viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet.

Mi minden befolyásolja a hőérzetünket? Részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ( OMSZ ) előrejelzése szerint ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, a felhőzet a nap második felétől lehet már némiképp szakadozottabb. Elsősorban a déli és keleti megyékben várható eleinte még több helyen eső, míg az ország más tájain már csak futó zápor, esetleg hózápor fordulhat elő. Az északnyugatira forduló szelet elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke plusz 4 és 9 Celsius-fok között alakul.

Szeles, felhős, szórványosan csapadékos idővel indul a hét
Szeles, felhős, szórványosan csapadékos idővel indul a hét (fotó: iStock)

Estére plusz 1-6 fok közé hűl le a levegő, és bár a legtöbb helyen csökken a felhőzet, keleten ugyanakkor maradhatnak tartósan felhős tájak, illetve reggel az Észak-Dunántúlon is ismét befelhősödik az ég. Keleten helyenként kisebb eső, havas eső előfordulhat. A Dunántúlon és az ország középső területein erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között várható.

Kedden felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral, valamint sokfelé viharos északnyugati széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű. Hasonlóan alakul az idő szerdán is, bár csapadék ekkor már kisebb az esély. Csütörtökön is csak elszórtan fordulhat majd elő csapadék: keleten inkább hó, havas eső, másutt inkább havas eső, eső. A hőmérő higanyszála szerdán legfeljebb 6 fokig, csütörtökön 8 fokig emelkedhet nap közben.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: