Újabb záporok csapnak le (2020.06.10.)

Kevés napsütésre és sok csapadékra számíthatunk a következő napokban.

A hét második felében is csapadékos, változékony időre számíthatunk, a hőmérséklet azonban tovább emelkedik - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Szerdán több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé várható zápor, zivatar, jelentősebben csak késő estétől csökken a csapadékhajlam délnyugat felől. A délies szelet egyes tájakon élénk lökések kísérhetik, de intenzív záporok, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

A hét második felében is csapadékos, változékony időre számíthatunk. Fotó: Getty Images
A hét második felében is csapadékos, változékony időre számíthatunk. Fotó: Getty Images

Marad a változékony idő

Hasonló időre kell készülnünk csütörtökön is, főleg északkeleten, keleten hullhat sok csapadék. A Dunántúlon reggel egy-egy ködfolt előfordulhat. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Pénteken a Duna vonalától keletre több helyen is kialakulhat zápor, zivatar, amelyeket szintén sokhelyütt kísérhetnek viharos erejű széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. A hétvégén szintén marad a változékony idő, a hőmérséklet azonban tovább emelkedik, napközben az ország több pontján elérheti a 31 fokot.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő