Tovább fokozódik a hőség, a szombat lesz a legdurvább

Bár már most sem fázunk, a következő napokban még tovább melegszik az idő. Szombaton akár 38 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála. Részletes előrejelzés!

Csütörtökön derült vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő valószínű – ígéri a Kiderül előrejelzése . A keleti, északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul, késő estére 21 és 27 fok közé hűl a levegő.

Pénteken derült, napos, száraz idő várható, csak helyenként jelenhet meg kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő. Néhol az északkeleti, keleti szél megélénkülésére lehet számítani. Délutánra 31 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

időjárás, időjárás-előrejelzés, meteorológia, hőség
Folyamatosan melegszik az idő. Fotó: Getty Images

A szombat nagyrészt napsütéses lesz, de északnyugat felől egy front szakadozott felhőzete érkezhet, előtte pedig az ország délkeleti felén erőteljesebb lehet a nappali gomolyfelhő-képződés. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar (legkisebb eséllyel az Alföldön), az északi szél megélénkül, többfelé megerősödhet. A hajnali 17, 23 fokról délutánra 30 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap hazánk nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de átmenetileg erősen felhős területek is előfordulhatnak. Szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, és az északi, északkeleti szél is többfelé megerősödik. Hajnalban 16, 23, délután 28, 34 fok valószínű.

.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)