Szeszélyes időnk lesz (2020.01.29.)

Ma reggel még sok helyen tiszta volt az égbolt, ám később fokozatosan megvastagszik a felhőréteg, esőre, hóra is lehet számítani.

Szerdán felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporral, főként a hegyvidéki területeken hózáporral - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Élénk, helyenként erős nyugati szél valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Késő estére +2 és -3 fok közé esik vissza a hőmérők higanyszála. Éjszaka pedig egyre több helyen erősebben felhős lesz az ég (ugyan javarészt csak átmenetileg), és szórványosan előfordulhat hózápor, zápor. A nyugatias szél élénk, helyenként erős marad. A hőmérséklet hajnalban +1 és -5 fok között valószínű.

Az előrejelzések szerint a hét második feléig élvezhetjük a napsütést. Fotó: iStock
Az előrejelzések szerint a hét második feléig élvezhetjük a napsütést. Fotó: iStock

Csütörtökön kezdetben még többnyire napos időre számíthatunk, majd délutánra megnövekszik a felhőzet. Helyenként zápor, hózápor alakulhat ki. A nyugati, délnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

Pénteken már többnyire erősen felhős idő várható, bár délután a Dunántúlon napos időszakok is lehetnek. Kezdetben többfelé, délután kevesebb helyen várható eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, +4, északkeleten 0, -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 7, 13, északkeleten 3, 7 fok között valószínű.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció