Szerdán kis csapadék jöhet, de még nem lesz annyira hideg (2022.02.22.)

Kora délután általában 7 és 12 Celsius fok közé eső hőmérséklet várható.

Kedd délelőttre a legtöbb helyen csökken a felhőzet, és napközben alapvetően napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Néhol gyenge zápor, esetleg hózápor kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen (elsősorban a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén) megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. Estére a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható. Késő estére többnyire -4 és +4 fok közé hűl le a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

dasdas
Szerdán is eshet az eső, de nem lesz annyira hideg. Fotó: Getty Images

Országos előrejelzés: kedd estétől szerda reggelig

Nyugat felől eleinte magasszintű felhőzet vonul fel, majd ez az éjszaka folyamán fokozatosan meg is vastagszik, és hajnalra, reggelre már az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az éjszaka második felében északnyugat, nyugat felől egyre több helyen számíthatunk gyenge csapadékra - általában esőre, záporra. A légmozgás az ország nagyobb részén általában gyenge vagy mérsékelt marad, de hajnalban a nyugatias szél az Észak-Dunántúlon már ismét nagyobb területen megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -4 és +2 fok között alakul, de elsősorban az északi fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. Hajnalra több helyen megenyhülhet az idő.

Országos előrejelzés: szerda reggeltől szerda éjfélig

Napközben a vastagabb frontális felhőzóna tovább vonul kelet felé, mögötte nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. A délutáni, esti órákban a Tiszántúlon lehetnek még erősen felhős körzetek. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. Kora délután általában 7, 12, a Tiszántúlon 2, 7 fok lesz a jellemző.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: