Rákvörös lett Európa egy friss előrejelzés szerint (2022.02.10.)

Az előttünk álló két hétben a sokévi átlagnál melegebb időre számíthatunk.

Rekordközeli meleget hozott a 2021-es év.

Rendesen befűtöttek az ECMWF friss anomália-előrejelzései, ugyanis rákvörös lett az egész kontinens, illetve hazánk is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) friss Facebook-posztjában . Ez a szervezet szerint azt jelenti, hogy az előttünk álló két hétben a sokévi átlagnál melegebb időre számíthatunk.

A rossz oldalon vagyunk

Mint írták, csapadék tekintetében is kirajzolódik, hogy merre vonulnak majd az időjárási frontok, így főként a szárazföldünk középső, illetve északi része kaphat több csapadékot. Sajnos Magyarország most a "rossz" oldalon helyezkedik el az anomália-előrejelzés szerint, mutatott rá az OMSZ.

A remény még pislákol, de...

A posztban kiemelték, hogy a valószínűségi előrejelzések alapján ez a forgatókönyv feltehetően realizálódik is. Ami egy kicsit jobb hír, hogy a hónap közepétől egyre inkább csökkenő tendenciát mutat a nyomásra vonatkozó fáklyadiagram, ennek hatására pedig "mocorogni" kezdtek a csapadéktagok is. "A remény még mindig pislákol, de azért ez nem néz ki jól a tél szempontjából" - zárta bejegyzését az OMSZ.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: