Örülni fogunk a hétvégi időjárásnak (2020.03.13.)

Bár ma még sötét, borongós napunk lesz, hétvégére már ismét szebbik arcát fordítja felénk a tavasz. Vasárnap különösen érdemes lehet szabadtéri programokat szervezni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint késő délutánig felhős marad ma az ég, majd észak felől egyre nagyobb területen elkezd csökkenni a felhőzet. Eközben eső, záporeső is egyre kevesebb helyen várható, de többfelé megélénkül, akár meg is erősödik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet kezdetben 9 és 16 fok között alakul, azonban délután egyre többfelé kezdődik lehűlés.

napsütés, időjárás, tavasz, március
Hétvégére visszatér a napsütés, bár a szél ronthat a komfortérzetünkön. Fotó: Getty Images

Éjszaka az ország túlnyomó részén jelentősen csökken a felhőzet, kivéve elsősorban a Dél-Dunántúlt. Csapadékra nem kell számítani, az északnyugati, nyugati szél azonban megélénkülhet helyenként. A levegő hőmérséklete késő estére 3-8, hajnalra mínusz 3 és plusz 4 fok közé hűl vissza. Szombaton csapadékmentes napra számíthatunk, illetve napközben a gomolyfelhők mellett megnövekvő magas- majd középszintű felhőzet szűri majd a napsütést. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Vasárnap reggelre elvékonyodik, feloszlik a felhőzet, így derült vagy gyengén felhős, száraz időben lehet részünk. A szél északkeletiről keletire, délkeletire fordul, valamint többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: