Ónos szitálás lehet (2020.01.20.)

A hét elején marad az enyhe, napközben 0 és +4 fok között alakuló idő, néhol párával, köddel és ónos szitálással.

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól azonban már nagyobb területen csökkenhet, szakadozhat a felhőzet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfői előrejelzésében. Mint írják, számottevő csapadék ma nem valószínű, s a légmozgás is mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére +1, -4 fokra hűl le a levegő.

hűvös, enyhe idő, tél, köd, pára
Éjszakára mindig 0 fok alá hűl a hőmérséklet, s nappal sem lesz több +4 foknál. Fotó: iStock

Hétfő éjjel túlnyomóan borult, párás idő lesz az ég, foltokban zúzmarás köd képződik. Helyenként előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul.

Kedden az ország nagy részén erősen felhős, párás, ködös idő lesz, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A délnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1, +3 fok között, a napos tájakon +5 fok körül alakul.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció