Nem fogunk örülni a hétvégi időnek (2020.01.17.)

Pénteken is folytatódik az elmúlt napok lehangolóan borús és ködös időjárása, és az előrejelzések szerint hétvégén sem várható számottevő változás.

Ma többnyire borult, párás, foltokban ködös idő várható, csak helyenként - főként a magasabban fekvő tájakon és északkeleten - süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint esős szitálás, a hidegebb tájakon pedig hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak az Észak-Dunántúlon élénkül meg néhol a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ott ennél pár fokkal enyhébb lehet az idő. Késő estére 0 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka erősen felhős vagy borult, párás, több helyen ködös idő lesz. Hószállingózás, szitálás (van, ahol ónos) szintén előfordulhat. A délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, de Sopron térségében egy-egy élénk lökés is lehet. Hajnalra általában 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az ország nagy részén marad a ködös, borult idő. A nap csak elszórtan süt majd ki. Fotó: iStock
Az ország nagy részén marad a ködös, borult idő. A nap csak elszórtan süt majd ki. Fotó: iStock

Hétvégére sem jók a kilátások

Szombaton is erősen felhős marad az égbolt, csak elszórtan süt majd ki a nap. A Dunántúl nyugati felén délutántól pedig kisebb havazás, havas eső is előfordulhat, másutt szitálás, ónos szitálás, hószállingózás lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű.

Vasárnap sem sokat láthatjuk majd a napot, keleten ráadásul párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Főként a Dunántúlon valószínű hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül majd, nyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció