Nem fogjuk szeretni az időjárást (2019.12.11.)

Ma még napos, száraz időre számíthatunk napközben, holnapra azonban beborul az ég, és egészen a hétvégéig bármikor eleredhet majd az eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma gyengén felhős, napos idő várható, csupán az ország keleti harmadában, felében fordulhat elő jelentősebb felhősödés. Az északkeleti, keleti határvidéken néhol gyenge intenzitású eső is lehet, a szélmozgás ugyanakkor mindenhol mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Csütörtöktől borús időre és sok csapadékra kell számítani
Csütörtöktől borús időre és sok csapadékra kell számítani

Éjszaka már a nyugati tájakon is befelhősödik az ég, az éjszaka második felétől pedig egyre több helyen lehet változó halmazállapotú, gyenge intenzitású csapadékra számítani. A levegő hőmérséklete késő estére plusz 3 és mínusz 5, hajnalra plusz 2 és mínusz 5 fok közé hűl vissza. Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég. Ekkor már többfelé várható csapadék is: a Dunától keletre zömmel eső, az Északi-középhegységben, illetve a Dunántúlon havas eső, havazás. A legtöbb csapadék a középső országrészben valószínű. Holnap a nappali csúcshőmérséklet plusz 1-7 fokot érhet el.

Ami a hét végét illeti, pénteken még erősen felhős vagy borult lesz az ég, amihez többfelé társul eső, az Északi-középhegységben havas eső, hó is. Szombattól délnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken majd a felhőzet, vasárnap pedig már jellemzően napos, száraz időben lesz részünk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső