Nem áprilisi tréfa: mutatjuk, hol eshet ma a hó (2021.04.06.)

A tél búcsúzóul még visszainteget a küszöbről, több helyen lehet számítani havas eső és hózápor kialakulására. A szokatlanul hideg időt pedig még kellemetlenebbé teheti az erős szél.

Kezdetben jobbára erősen felhős, borult égre számíthatunk, majd a déli óráktól kezdve északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. A legtovább a Tiszántúlon marad felhős az ég. A csapadéksáv délkelet felé helyeződik, délelőtt még főként az északkeleti, keleti, illetve a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd fokozatosan megszűnik a csapadék - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat ( OMSZ ) előrejelzésében. Máshol egy-egy zápor, hózápor sem kizárt, ám az esetlegesen kialakult hóréteg gyorsan elolvad.

időjárás előrejelzés OMSZ meteorológia április hó havas eső
A hólapátokra nem lesz szükség, a lehullott hólepel gyorsan elolvad. Fotó: Getty Images

Az északi, északnyugati szél erős, helyenként átmenetileg viharos lesz, a délelőtti órákban előfordulhatnak 60 km/h sebességű széllökések, napközben ugyanakkor fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére mínusz 3 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

Kedd este az ország nagy részén túlnyomóan derült időben lesz részünk, hajnalra a kezdetben még felhősebb délkeleti, keleti megyékben is lecsökken a felhőzet, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet inkább csak az Észak-Dunántúlon kísérhetik néhol élénk lökések. A hőmérséklet hajnalban általában plusz 1 és mínusz 6 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken több fokkal hidegebb is lehet.

Szerda délelőtt nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható, délután, este gyakori felhőátvonulásokra számíthatunk. Elszórtan kialakul zápor, hózápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódhat az északnyugati, nyugati szél. Délután 7, 11 fok valószínű.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: