Néha kisüt a nap, aztán esni fog (2022.02.16.)

Szerda estétől ismét beborul az ég, és az ország északi felén többfelé elered az eső.

Szerdán a felhőzet kelet felé vonul, délutánra átmenetileg gyengén felhős, napos időre van kilátás. A déli órákra keleten is mindenütt megszűnik a csapadék. Késő délutántól nyugat felől ismét vastag felhők sodródnak hazánk fölé. A nyugati, délnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős északkeleti részeken lehet ennél hűvösebb. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján .

sas
Csütörtökön meleg lesz, de lógni fog az ég alja. Fotó: Getty Images

Szerda estétől ismét beborul az ég, és az éjszaka második felében az ország északi felén többfelé elered az eső. A délnyugati szél hajnalra megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul.

Csütörtökön a melegfront felhőzete délig elhagyja hazánkat, és a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől ismét megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A kezdetben délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul és északon többfelé kísérhetik erős, viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 18 fok között várható. A főnhatás miatt elsősorban az Alpokalján 19, 20 fok is lehet.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: