Napsütésre és futó záporra is számíthatunk (2022.04.20.)

Változékony időben lesz részünk a következő napokban. Éjszaka és hajnalban még marad a fagypont közeli hőmérséklet, délután azonban már 17-20 Celsius-fokot is mérhetünk a héten.

Szerdán a felhős ég ellenére is lesz részünk némi napsütésben. Az Alföldön több helyen futó zápor is előfordulhat. Megélénkül az északnyugati szél. A legmelegebb órákban 13 és 17 Celsius-fok közötti értékeket mérhetünk. Késő estére viszont -1 és +7 fok, hajnalra pedig -2 és +5 fok közé hűl le a levegő - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Estére jelentősen csökken a felhőzet, és az ország nagy részén derült lesz az ég. A hajnali órákban azonban a délnyugati megyék fölé ismét fátyolfelhők sodródnak. Csapadékra viszont nem kell készülni. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a szél.

fiatal nő sárga esernyőt tart
Jobb, ha visszük magunkkal az esernyőnket. Fotó: Getty Images

Felhős, de csapadékmentes lesz a csütörtök

Csütörtökön általában sok napsütés várható, de északkeleten gomolyfelhők képződhetnek napközben, és délnyugat felől is fátyolfelhők sodródnak fölénk. Csapadék azonban nem várható. Délutánra 15 és 20 fok közé melegszik a levegő, a szél mérsékelt marad.

Záport, zivatart tartogat a péntek

Pénteken egy érkező mediterrán ciklon hatására délnyugat felől vastagabb felhők kúsznak fölénk, amiből eleinte kisebb eső várható, majd a nap második felében záporok, a déli megyékben pedig zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé megélénkül a szél, a déli határnál meg is erősödhet.

A minimum-hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de az északi fagyzugos részeken ennél hidegebb is lehet. A maximumértékek 14 és 20 fok között várhatók, de a déli határhoz közelebb eső területeken egy-két fokkal melegebb is lehet.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)