Nagyot fordul az időjárás (2019.10.08.)

Országszerte élvezhetjük ma a napsütést, habár meleg ezzel együtt sem lesz. A hét további része igen változatosan alakul majd, de hétvégére ismét barátságosabb arcát mutathatja az ősz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint alapvetően napos időre számíthatunk ma, az északi megyékben azonban kora délutántól megnövekszik a felhőzet. Mindazonáltal csapadék sehol sem várható. A délnyugatira, délire forduló szelet élénk, a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Napos, de nem túl meleg nap áll előttünk
Napos, de nem túl meleg nap áll előttünk. Fotó: iStock

Éjszaka az északi területeken gyengén vagy közepesen felhős, délen inkább derült lesz az ég, a szél pedig többfelé élénk marad. Késő estére 6-12, hajnalra 3-8 fok közé hűl vissza a levegő. A szélcsendesebb helyeken ennél néhány fokkal alacsonyabb hőmérséklet is elképzelhető.

Holnap eleinte ismét sok napsütésben lesz részünk, estétől ugyanakkor északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, ami már kisebb esőt, záport is eredményezhet. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul, és néhol viharos széllökések is kialakulhatnak. Szerdán a csúcshőmérséklet 15-22 fok körül valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható csapadék és élénk légmozgás. Szerencsére a rossz idő nem marad sokáig, a hét végén, főként szombaton és vasárnap már napos, száraz idő várható, miközben a nappali maximumok is elérhetik vagy meg haladhatják a 20 fokot.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: