Nagy lehűlés jön (2020.01.06.)

A következő napokban hideg, de napos, csapadékmentes időnk lesz, éjszakánként -10, -12 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Hétfőn alapvetően gyengén felhős, napos idő lesz, átmeneti felhősödés főként az északi megyékben lehet, azonban csapadékra ott sem kell számítani - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Tiszántúlon helyenként megélénkülhet az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +4 fok között alakul. Késő estére -1 és -9 fok közé hűl le a levegő.

Igazi hideg, téli idő lesz
Igazi hideg, téli idő lesz

Kedden napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalban, reggel párásság, ködfoltok előfordulhatnak, de napközben javulnak a látási viszonyok. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4, -10 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben -11, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között valószínű.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció