Mutatjuk, milyen idő lesz a héten (2022.03.21.)

Napos, száraz időjárásra számíthatunk az előttünk álló napok folyamán. Hajnalonként még többfelé fagyhat, napközben viszont már 20 fok feletti maximumértékeket mérhetünk.

Országszerte derült lesz ma az ég. A komfortérzetünket legfeljebb a megélénkülő északkeleti, keleti szél ronthatja a szabadban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. A hőmérséklet a legmelegebb délutáni órákban 10 és 14 fok között alakul, majd késő estére mínusz 3 és plusz 4 fok közé hűl vissza. Hajnalban fagypont alatti, mínusz 7 és 1 fok közötti minimumokra van kilátás, sőt, fagyzugokban néhol mínusz 10 fokig is süllyedhet a levegő hőmérséklete.

tavasz, március, napsütés, virágzás, fiatal lány
Napos, száraz időre számíthatunk az elkövetkező napok során. Fotó: Getty Images

A hét folytatásában sem várható csapadék, többnyire zavartalan lesz a napsütés a meteorológusok szerint. Kedden az ismét megélénkülő szél mellett 15 és 20 fok közötti hőmérsékleti csúcsértékekre számíthatunk. Szerdán és csütörtök aztán a légmozgás is mérsékelt marad, és 17-21, illetve 18-22 fok közötti maximumokban lehet részünk a délutáni órákban.

Ami a hét végét illeti, érdemi változás ekkor sem várható. Pénteken derült vagy gyengén felhős lesz az ég: északkelet felé haladva növekszik az esély a több felhőre, de csapadék sehol sem valószínű. A hajnali mínusz 3 és plusz 5 fok közötti minimumok után 15-20 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Szombaton közepesen vagy gyengén felhős időre van kilátás, de csapadék nélkül, majd vasárnap ismét gyengén felhős, napos időre számíthatunk. A hőmérsékleti csúcsértékek továbbra is 15-20 körül alakulnak.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: