Mutatjuk, mikor ered el az eső (2021.08.25.)

Az évszakhoz képest hűvös és csapadékos napok állnak előttünk a hét hátralevő részében. Az időjárás a hétvégén sem lesz igazán kedvező a szabadtéri programokhoz.

Fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk ma, a déli, délkeleti határvidéken azonban vastagabb lehet a felhőzet, amihez egy-egy futó zápor is társulhat - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Az északias szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 Celsius-fok között várható. Éjszaka átmenetileg mindenütt kiderül az ég, majd hajnalban az északnyugati tájakon már megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A levegő hőmérséklete késő estére 14-19, hajnalra 5-12 fokig hűl vissza.

A hét második felében felhős, esős időre számíthatunk
A hét második felében felhős, esős időre számíthatunk. Fotó: Getty Images

Holnap délelőtt jobbára még napos időben lesz részünk fátyol- és gomolyfelhőkkel, a délutáni óráktól viszont északnyugat felől egy hidegfront összefüggőbb felhőzete húzódhat egyre beljebb az ország fölé. Délelőtt csak egy-egy zápor lehet számítani, a délutáni, esti óráktól pedig nyugat, északnyugat felől több helyen eleredhet az eső, záporeső, néhol zivatar is előfordulhat. Éjfélig a Dunántúlon helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik. A nappali csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Ami a hét végét illeti, a hidegfront összefüggőbb felhősávja péntek délután délkelet felé elhagyja az országot. Mögötte napközben gomolyfelhők képződnek, a legtöbb valószínűleg az északkeleti tájakon. Délig elsősorban az ország déli, délkeleti felén lehet még több helyen eső, zápor, egy-egy zivatar. A front mögött a gomolyfelhőkből néhol, az északkeleti megyékben elszórtan valószínű zápor, zivatar, majd estétől ott is megszűnik a csapadék. A nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk, zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet a hajnali 8-15 fokról 19-24 fokig melegszik napközben.

Szombaton főleg a reggeli, délelőtti órákban várható hosszabb-rövidebb napsütés, délutántól már erősen felhős lesz az ég. Ennek megfelelően eleinte kevesebb, a nap második felében már több helyen várható eső, zápor, akár egy-egy zivatar is. A nappali maximumok 18 és 24 fok körül változnak. Vasárnap az újabb front összefüggőbb felhőzete kelet felé elhagyja az ország területét. Mögötte még általában erőteljes gomolyfelhő-képződés lehet több-kevesebb napsütéssel. Éjjel többfelé, délelőtt főleg a Dunától keletre valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar. A délutáni órákban elszórtan fordulhat elő záporeső, zivatar, de a nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 25 fok között várható.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)